Trekking

Hvad er trekking og vandring?

Trekking kan defineres som vandreture over lange distancer i ujævnt terræn, hvor du delvist selv bestemmer alt, uden ekstra hjælpemidler eller udstyr. Disse egenskaber adskiller det fra de mere traditionelle gå-/vandreture og bjergklatring. Trekking foregår i åbne øde områder og ofte steder, der ligger meget fjernt fra den moderne civilisation.

Nogle praktiske råd

Man kan ikke improvisere et trek. Overhold følgende anbefalinger, og du kan nyde dit trek i fuld sikkerhed:

 • Selvom du er i perfekt fysisk form, skal du få en tid hos din læge, inden du rejser. Især hvis du har planer om at trekke og vandring i store højder, og også selvom trekket bliver kort.
 • Inden du rejser, skal du lave et "kom i form igen"-program. På den måde kan du beslutte, hvor hårdt dit trek kan være baseret på din fysiske tilstand.
 • Test dit udstyr hjemmefra, specielt dine trekkingsko, og tilpas dem til din destination.
 • Tag aldrig afsted på trekking og vandring med nye sko.
 • Tag alt nødvendigt udstyr med, men hold din rygsæk så let som muligt: sovepose, regnjakke, uldsweater, kraftige vandrestøvler med skridsikre såler, vandflaske af metal, førstehjælpssæt, kniv, kompas... Fordel vægten jævnt i rygsækken ved at pakke de tungeste ting først.
 • Undgå vabler ved at sørge for at støvlerne er snøret stramt til og slutter tæt om dine fødder.
 • Tjek dine madforsyninger, inden du tager afsted. Du skal have rigeligt med mad og drikke med til hele dit trek. Det kan være nødvendigt at rense vandet med klorintabletter.
 • Tænk over dit tøjvalg – materialer, der kan holde på varmen, forbliver tørre og beskytter mod vinden som f.eks. silke, uld og særligt bestemt nye syntetiske fibre, der har en god isoleringsevne. Hav tre lag tøj på af en god kvalitet, og slut af med et lag, der er vindtæt og vandtæt. Sørg for at undgå forfrysninger. Beskyt din krops ekstremiteter, og bær handsker, luffer, tykke sokker eller strømper. Det er også meget vigtigt, at skoene er af en god kvalitet. En hue, hætte eller maske af uld vil beskytte din næse og dine ører. Hvis du rejser til store højder eller til et koldt land, skal du sørge for, at du har alt det relevante udstyr.
 • Vælg den bedste trekkingsæson for din destination. Undgå regntiden, højsommeren i varme lande og den skrappe vinter i kolde lande.
 • Beskyt dig mod solen med en total solblokker, og mod myg med myggebalsam og dækkende tøj om aftenen. Brug hat og solbriller.
 • Sår skal renses og behandles hurtigt, inden de fører til en infektion.
 • Drik rigeligt med vand, så du ikke dehydreres. Varme drikke slukker tørsten bedst. Du bør dog undgå alkohol, også selvom det er ekstremt koldt.
 • Hvis der ikke er noget vand, skal du vaske dig med renseservietter. Svøm eller gå ikke i stillestående vand pga. af risikoen for sneglefeber.
 • Hvis du får problemer, mens du er ude at rejse, skal du ikke vente med at gå til lægen, til du kommer hjem. I tilfælde af helbredsmæssige spørgsmål anbefales det at tale med en læge fra Allianz Global Assistances nødberedskab, som kan yde rådgivning, samt arrangere en konsultation uanset hvor du er.

Hvem tager på trekking?

Trekking og vandring kræver god fysisk form. Selvom du er atletisk, skal du huske på, at trekking omfatter adskillige dage med vandring med en tung rygsæk på ryggen. Det kræver tilvænning, tålmodighed, en stærk vilje og stor udholdenhed. Trekking kan foretages på små, mellemstore eller store bjerge, ørkener, jungler, skovområder og sågar polarområder. Det frarådes på det kraftigste at gøre det alene. Adskillige bureauer har specialiseret sig i at organisere trekkingferier, men du kan også finde lokale guides, når du er ankommet til din destination.



Populære forsikringer

_____________________________________

Hvordan kan vi hjælpe?

Millioner af mennesker sætter deres lid til os! Med 1 sagsbehandling hvert 2. sekund er Allianz Global Assistance førende i verden inden for rejseforsikring og -assistance. Med et bredt udvalg af dækning for enkeltpersoner, par og familier med dækningsmulighederne Backpacker, Vintersport, Enkeltrejse eller Årsrejseforsikring er du dækket 24/7 med vores globale netværk.

FØLG OS OVER HELE VERDEN

Allianz Global Assistance - Worldpay-logo

Allianz Global Assistance rejseforsikring er tegnet af AWP P&C S.A. - Dutch Branch, opererer som Allianz Global Assistance Europe med kontorer på Poeldijkstraat 4, 1059 VM Amsterdam, Nederlandene. Registreret ved de hollandske myndigheder for de finansielle markeder (AFM) nr. 12000535, selskabsnr. 33094603.

AWP P&C S.A. er autoriseret af Autorité de Contrôle Prudential i Frankrig og er reguleret af det danske Finanstilsyn i forbindelse med udførelsen af forretninger Danmark.