Seksuelt overførte sygdomme

Hvad er seksuelt overførte sygdomme?

Seksuelt overførte sygdomme dækker over en række lidelser forårsaget af visse bakterieinfektioner:

  • Syfilis, gonorré, klamydia, blød chanker, mykoplasma m.fl.
  • Aids, hepatitis B og C, cytomegalovirus (CMV), herpes og kønsvorter
  • Vaginalinfektioner (svamp)
  • Trichomonas vaginitis (parasitter).

Ud over de ofte alvorlige og direkte følger af selve den seksuelt overførte sygdom risikerer patienten at overføre den til sin(e) partner(e), hvilket kan medføre kræftsygdomme, sterilitet og, hos gravide, skader på fostret.

Rejsende er især i fare for seksuelt overførte sygdomme, hvis udviklingsindekset i besøgslandet er lavt.

Symptomer på seksuelt overførte sygdomme og behandlingsformer

Oftest er personer med seksuelt overførte sygdomme ikke klar over, at de er smittet. En nyligt smittet risikerer at smitte andre, før de kliniske tegn overhovedet viser sig.

Symptomerne opstår forholdsvist hurtigt. Det er ikke altid nemt at stille en diagnose, som kan kræve en omfattende undersøgelse. Behandlingerne er ofte lange og begrænsende og kan medføre uønskede eftervirkninger. Desuden er der ingen garanti for helbredelse.

Søg læge, hvis et kondom revner, og få vurderet risikoen for en seksuelt overført sygdom, især aids, og sammen beslutte, om en antivirusbehandling skal indledes.

Søg også omgående læge, hvis en eller flere af følgende symptomer opstår: hævede kirtler i skridtet, genitale sår, kønsvækster, smerter ved udløsning og vandladning, brændende fornemmelser ved vandladning, vaginal udflåd (leukorré), blødning uden for mensesperiode og smerter ved samleje samt udslæt, ledsmerter, feber og influenzalignende symptomer.

Sådan undgår man seksuelt overførte sygdomme

Bortset fra hepatitis B findes der ingen vacciner mod disse infektioner, så forebyggelse er altafgørende. Alle anbefalingerne gælder for både dit hjemland og enhver destination i verden. Den eneste sikre måde at undgå en seksuelt overført sygdom på er ved helt at undlade sex. De personer, som ikke ønsker at gå til denne yderlighed, bør altid bruge kondom.

Husk sko! Visse seksuelt overførte sygdomme, oftest de mest alvorlige såsom aids og hepatitis, overføres ikke kun seksuelt, men også via blod. Man kan f.eks. være så uheldig at træde på en efterladt sprøjte i sandet. Denne risiko er nem at undgå ved altid at gå i sko (husk også børnenes), især på hotellets grund og på stranden.

Hvis du får problemer, mens du er ude at rejse, skal du ikke vente med at gå til lægen, til du kommer hjem. I tilfælde af helbredsmæssige spørgsmål anbefales det at tale med en læge fra Allianz Global Assistances nødberedskab, som kan yde rådgivning, samt arrangere en konsultation uanset hvor du er.Populære forsikringer

_____________________________________

Hvordan kan vi hjælpe?

Millioner af mennesker sætter deres lid til os! Med 1 sagsbehandling hvert 2. sekund er Allianz Global Assistance førende i verden inden for rejseforsikring og -assistance. Med et bredt udvalg af dækning for enkeltpersoner, par og familier med dækningsmulighederne Backpacker, Vintersport, Enkeltrejse eller Årsrejseforsikring er du dækket 24/7 med vores globale netværk.

FØLG OS OVER HELE VERDEN

Allianz Global Assistance - Worldpay-logo

Allianz Global Assistance rejseforsikring er tegnet af AWP P&C S.A. - Dutch Branch, opererer som Allianz Global Assistance Europe med kontorer på Poeldijkstraat 4, 1059 VM Amsterdam, Nederlandene. Registreret ved de hollandske myndigheder for de finansielle markeder (AFM) nr. 12000535, selskabsnr. 33094603.

AWP P&C S.A. er autoriseret af Autorité de Contrôle Prudential i Frankrig og er reguleret af det danske Finanstilsyn i forbindelse med udførelsen af forretninger Danmark.