Rejsediarré

Hvad er rejsediarré?

Rejsediarré er en sygdom, som en del turister får i forskellige ferielande. Sygdommen stammer fra en række forskellige bakteriestammer (E. coli, shigella og salmonella), virusser (rotavirus, adenovirus og enterovirus) og parasitter (f.eks. amøber).

Rejsediarré kan opstå som følge af flere forskellige kombinationer:

  • Mad og drikke – alle former for vand (flaskevand uden kapsel, is, isterninger m.m.); frugt og grønt uden skræl, og som ikke er blevet kogt; salater og rå grøntsager; upasteuriserede mejeriprodukter eller mejeriprodukter, hvis nedkølingsperiode har været afbrudt; råt kød og pålæg; æg m.m.
  • Hygiejne og livsstil – uvaskede hænder, ændringer i mad- og hygiejnevaner m.m.

Infektionsrisikoen er høj i Afrika, Asien, Centralamerika og Latinamerika samt i Middelhavsområdet. Sæt dig ind i de sundhedsmæssige risici i de lande, du vil besøge.

Symptomer på rejsediarré og behandlingsformer

I de fleste tilfælde opstår rejsediarré 3-7 dage efter ankomsten og er som regel mere irriterende end alvorlig. Den kan dog overskygge en anden sygdom, der kræver en anden behandling (malaria, viral hepatitis, mavelidelse o.l.).

Rejsediarré defineres som mere end tre gange tynd afføring pr. dag (nogle gange med slim og blod) samt ubehag, mavesmerter, kvalme og/eller opkast. Sygdommen kan medføre feber, kuldegysninger eller -rystelser, hovedpine, ledsmerter, udmattelse og manglende appetit, især hos børn og ældre. Søg læge, hvis symptomerne varer ved eller ikke aftager inden for 48 timer, og især hvis patienten tidligere har haft hjerte- eller nyreproblemer eller diabetes.

Behandlingen omfatter hovedsageligt væsketilførsel i form af vand på flaske (ubrudt kapsel) og rigeligt med sukker, f.eks. sodavand uden brus. Lægen kan tilpasse behandlingen efter behov og rejsedestination. I sjældne tilfælde og ved alvorlig dehydrering, opkast (som medfører manglende fødeindtagelse) eller ved risikoen for at blive smittet med en farlig bakterie, kan det være nødvendigt at indlægge personen med henblik på at fastsætte den ansvarlige bakterie og dermed behandlingen.

Sådan undgår man rejsediarré

Forebyggelse er altafgørende ved denne type sygdom. Her er et par enkle trin til at mindske smittefaren:

  • Vask hænder før og efter hvert måltid, efter toiletbesøg og inden sovetid.
  • Hold øje med, hvad du spiser – drik kun vand på flaske med ubrudt kapsel, og undgå isterninger. Spis kun frugter med skræl, og undgå rå grøntsager.
  • Spis kun gennemkogt/-stegt mad.
  • Spis/drik kun de mejeriprodukter, der tydeligt viser oprindelseslandet, og som konstant har været på køl.

Hvis du får problemer, mens du er ude at rejse, skal du ikke vente med at gå til lægen, til du kommer hjem. I tilfælde af helbredsmæssige spørgsmål anbefales det at tale med en læge fra Allianz Global Assistances nødberedskab, som kan yde rådgivning, samt arrangere en konsultation uanset hvor du er.

Særligt udsatte personer

Dehydrering som følge af diarré er en alvorlig situation for børn, gravide og ældre – søg derfor læge, hvis dette opstår. I tilfælde heraf kan en kort indlæggelse blive nødvendig.Populære forsikringer

_____________________________________

Hvordan kan vi hjælpe?

Millioner af mennesker sætter deres lid til os! Med 1 sagsbehandling hvert 2. sekund er Allianz Global Assistance førende i verden inden for rejseforsikring og -assistance. Med et bredt udvalg af dækning for enkeltpersoner, par og familier med dækningsmulighederne Backpacker, Vintersport, Enkeltrejse eller Årsrejseforsikring er du dækket 24/7 med vores globale netværk.

FØLG OS OVER HELE VERDEN

Allianz Global Assistance - Worldpay-logo

Allianz Global Assistance rejseforsikring er tegnet af AWP P&C S.A. - Dutch Branch, opererer som Allianz Global Assistance Europe med kontorer på Poeldijkstraat 4, 1059 VM Amsterdam, Nederlandene. Registreret ved de hollandske myndigheder for de finansielle markeder (AFM) nr. 12000535, selskabsnr. 33094603.

AWP P&C S.A. er autoriseret af Autorité de Contrôle Prudential i Frankrig og er reguleret af det danske Finanstilsyn i forbindelse med udførelsen af forretninger Danmark.