Rejse med hjerte-kar-sygdom

  Før rejsen

Der er praktisk talt ingen grund til, at personer, der har hjerteproblemer, for højt blodtryk eller pacemaker eller har haft en blodprop i hjertet, ikke kan tage ud at rejse. Selv om din sygdom er alvorlig, bør det ikke afholde dig fra at rejse. Du skal opfylde tre betingelser: Du skal kende din krop og vide, hvordan den reagerer, du skal følge din læges anvisninger til punkt og prikke, og, hvilket er meget vigtigt, du skal tilpasse dine rejseplaner til dine fysiske evner og din sygdom.

Som det første obligatoriske trin inden rejsen skal du have en konsultation hos din hjertespecialist. Denne konsultation skal finde sted flere uger, før du tager af sted, eller når du har bestemt dig for, hvor du vil rejse hen. På dette tidspunkt vil din hjertelæge vurdere de "acceptable" risici i forhold til rejsen og udføre en komplet helbredstest eller foretage visse tests såsom tage et EKG, udføre en hjertescanning, måle din fysiske form osv. Han/hun vil også se, om din sædvanlige medicin kan tages sammen med den medicin, du muligvis er nødt til at tage under rejsen (malariapiller, medicin mod diarré, medicin mod betændelse osv.), og hvordan du skal tilpasse din kost til din lidelse. Lægen vil derefter fortælle dig, hvilke situationer du skal undgå: kulde, varme, fugt og højder.

Udnyt denne mulighed til at få gennemgået de største risikofaktorer ved hjerte-kar-sygdomme (sukkersyge, højt blodtryk, tobak, kolesterol osv.). Bed lægen gennemgå symptomerne og advarselstegnene i forbindelse med din lidelse, og hvordan den viser sig. Hvis du er fortrolig med disse ting, kan du reagere rigtigt og hurtigt og søge læge, hvis der opstår problemer, men du vil også undgå at blive bekymret uden grund over godartede symptomer.

Husk, at ved de fleste hjerte-kar-sygdomme er stress og jag en dårlig blanding. Vær godt parat på afrejsedagen, og ankom til stationen eller lufthavnen i god tid.

Hvis du lider af en kronisk sygdom eller har en kompliceret sygehistorie, skal du bede din læge om at skrive en komplet medicinsk beskrivelse – helst på engelsk. Den skal indeholde et overblik over din situation (baggrund, beskrivelse af din sygdom, tidligere sygdomstilfælde, resultatet af nylige tests osv.) og en beskrivelse af din sædvanlige behandling plus de internationale navne (DCI) på den medicin, du tager. Husk også at medbringe en fotokopi af dit nyeste EKG.

Husk: At hvis du har en kronisk sygdom eller eksisterende lidelse, eller for nyligt har været i behandling, kan det have indflydelse på din forsikringsdækning. Du kan læse mere om dette i din forsikrings vilkår og betingelser eller spørge dit forsikringsselskab inden afrejse.

Behandling

Afvig aldrig fra din sædvanlige behandling, selv ikke når du sidder i flyet. Sørg for altid at have medicinen på dig, og medbring en kopi af din recept, hvor der står det internationale navn på den forskellige medicin, dvs. DCI (almindelig international betegnelse). DCI for aspirin er f.eks. acetylsalicylic acid. Dermed kan du få ny medicin eller hurtigt finde tilsvarende medicin, uanset hvor du er.

Før afrejsen kan din læge:

  • Justere din behandling, tilføje eller fjerne lægemidler og tilpasse doserne
  • Fortælle dig, hvornår du skal tage medicinen i forhold til tidsforskelle, især på meget lange flyveture
  • Ordinere og forklare brugen af forskellig medicin til nødstilfælde, der er afgørende for visse sygdomme (hjerte-kar-sygdomme, sukkersyge osv.).

Når du rejser, skal du være i en godt etableret behandling, som du har fulgt i mindst to uger, og du skal medbringe tilstrækkelig med medicin. Det vil være meget uansvarligt at tage af sted dagen efter, at du har fået ordineret ny medicin eller har fået foretaget en stor ændring af din medicindosis. Glem ikke eventuel spray og medicin til nødsituationer.

På rejsemålet

Husk, at ferier er beregnet til afslapning. Begræns antallet af udflugter, rundvisninger eller hårde fysiske aktiviteter, især hvis du er ude af form. Hvis det har taget lang tid at nå rejsemålet, skal du sørge for at tage det roligt et par dage og huske at slappe ordentligt af ind imellem på resten af ferien. Gå i seng i ordentlig tid, og stå ikke alt for tidligt op.

Vælg aktiviteter, der er nemme og behagelige, f.eks. gåture. Undgå store ændringer i din kost, og undlad at spise for meget. Husk, at salt bidrager til højt blodtryk og forværrer hjertesvigt. Hvis du får problemer, mens du er ude at rejse, skal du ikke vente med at gå til lægen, til du kommer hjem. Du kan henvende dig til den læge, der er tilknyttet din assistanceorganisation, med spørgsmål om dit helbred. Han/hun kan give dig gode råd, kontakte din praktiserende læge og arrangere en konsultation, uanset hvor du er.

I flyet

Luften i et fly er meget speciel. Selv moderne flykabiner under tryk kommer op i en relativ højde på 1.800-2.400 m. Der er derfor mindre ilt end nede ved jorden. En person med alvorlig hjertelidelse kan muligvis ikke tåle disse forhold, ligesom han/hun ikke vil kunne tåle at rejse til store højder. Din hjertespecialist kan fortælle dig om risiciene. Under flyrejsen skal du huske at drikke rigeligt med vand regelmæssigt, undlade at spise mad med meget salt og undlade at komme salt på maden.

For at undgå at få årebetændelse skal du løsne tøjet (som allerede bør være løstsiddende), undlade at have stramme bukser på, snøre snørebåndene op, tage skoene af og tage et par behagelige strømper på. Undlad at blive siddende under hele turen, men rejs dig regelmæssigt og gå rundt i flyet. Hvis du ikke har mulighed for at komme op at gå regelmæssigt, skal du bevæge dig i sædet og sørge for at røre alle muskelgrupperne i fødderne, læggene og lårene. Slap derefter af i alle muskler, og træk vejret dybt og langsomt. Din praktiserende læge kan ordinere en behandling, der passer til din situation, f.eks. støttestrømper eller medicin til styrkelse af årerne eller endda antikoagulanter.

Specialtilfælde

Det er vigtigt, at rejsende i langvarig behandling med antikoagulanter holder nøje øje med deres helbred – også når de er på ferie og især på meget lange ferier. Det er meget vigtigt, at konsultere din hjertespecialist. Han/hun vil muligvis kræve, at du regelmæssigt får taget blodprøver, når du er ude at rejse, og det er derfor vigtigt på forhånd at vide, om det kan gøres lokalt.

Det er meget vigtigt at tage strenge forholdsregler for at forhindre sekundære infektioner hos rejsende med hjerteklapsygdomme eller rejsende med kunstig hjerteklap. Gå til tandlægen et par uger før afrejsen for at få afsluttet en eventuel behandling, og få øjeblikkeligt behandling for øre-, næse- eller halsinfektioner samt sår på huden og hudinfektioner. Kontakt den læge, der er tilknyttet din assistanceorganisation, og/eller søg læge, hvis du får selv den mindste uforklarlige feber.

Rejsende med pacemaker eller indopereret defibrillator (IDC-enhed) skal få kontrolleret funktionen, før de tager af sted. Undgå voldsomme sportsaktiviteter, kampsport og ting, der trykker brystet sammen, såsom rygsækremme. Fortæl sikkerhedspersonalet i lufthavnen, at du har pacemaker eller andre implantater (det elektroniske udstyr kan muligvis virke forstyrrende på pacemakeren eller udløse den indopererede defibrillator). Husk at medbringe pacemakerkortet, som beskriver kabinettypen, justering og de elektrofysiologiske undersøgelser i forbindelse med vedligeholdelse.

Allianz Global Assistance - content_header_canion_point_of_view
_____________________________________

Hvordan kan vi hjælpe?

Millioner af mennesker sætter deres lid til os! Med 1 sagsbehandling hvert 2. sekund er Allianz Global Assistance førende i verden inden for rejseforsikring og -assistance. Med et bredt udvalg af dækning for enkeltpersoner, par og familier med dækningsmulighederne Backpacker, Vintersport, Enkeltrejse eller Årsrejseforsikring er du dækket 24/7 med vores globale netværk.

FØLG OS OVER HELE VERDEN

Allianz Global Assistance - Worldpay-logo

Allianz Global Assistance rejseforsikring er tegnet af AWP P&C S.A. - Dutch Branch, opererer som Allianz Global Assistance Europe med kontorer på Poeldijkstraat 4, 1059 VM Amsterdam, Nederlandene. Registreret ved de hollandske myndigheder for de finansielle markeder (AFM) nr. 12000535, selskabsnr. 33094603.

AWP P&C S.A. er autoriseret af Autorité de Contrôle Prudential i Frankrig og er reguleret af det danske Finanstilsyn i forbindelse med udførelsen af forretninger Danmark.