Rejse med baby

Ferie med baby og små børn

Kontakt din egen læge inden rejsestart for at få afklaret eventuelle spørgsmål omkring din baby, dine børn og rejsen. Det siger sig selv, at nogle ferie destinationer er bedre egnede for små børn end andre.

Sørg for at have en separat medicintaske med til børnene, som indeholder febernedsættende medicin (i væske- eller pulverform), breve med rehydreringspulver, sterilisationstabletter (til sutteflasker), antiseptiske midler, et brudsikkert termometer samt sterilt saltvand. Du skal dog være opmærksom på, at det kan være farligt selv at administrere medicin uden vejledning fra lægen. Det er vigtigt, at du rådfører dig med din læge angående anbefalede mængder, vejledning i brug samt kompatibilitet.

Husk at medbringe alt det, barnet måtte have brug for til ferien, i barnets egen bagage, samt vand til rejsen, solcreme, en solhat, oppustelig badering og svømmeærmer, myggespray (spørg på apoteket, hvilke myggemidler der er velegnede til baby og børn) samt et myggenet, der er imprægneret med myggemiddel.

Video tips

Malariaforebyggelse

Der advares kraftigt imod at rejse til områder, hvor malaria er naturligt forekommende. Hvis det ikke er muligt at aflyse rejsen, er det ekstremt vigtigt, at du beskytter dig selv og dine børn mod at blive stukket af myg. Det gøres bedst ved at spænde imprægnerede myggenet ud over sengen om natten. Børn bør sove i tøj med lange ærmer og ben og skal smøres med myggebalsam på alle blottede dele af kroppen. Spørg din læge eller en børnelæge til råds, da nogle typer af myggebalsam ikke er velegnede til børn. Hos din læge kan du få en recept på et forebyggende middel, der er tilpasset dit barn, og som bør opbevares utilgængeligt for børn.

Hvis du får problemer, mens du er ude at rejse, skal du ikke vente med at gå til lægen, til du kommer hjem. I tilfælde af helbredsmæssige spørgsmål anbefales det at tale med en læge fra Allianz Global Assistances nødberedskab, som kan yde rådgivning, samt arrangere en konsultation uanset hvor du er.

Vaccinationer

Gennemgå barnets vaccinationskort inden ferien, og lad familiens læge kontrollere, at barnets vaccinationer er gældende. Vaccinationskravene kan variere fra land til land. I mange lande er det obligatorisk at vaccinere børn for difteri, stivkrampe, polio og kighoste. Vaccination mod mæslinger, tuberkulose og meningitis er ofte ikke obligatoriske. Sørg dog altid for at rådgøre dig med din læge. Det anbefales altid at få barnet testet for tuberkulose inden afrejse, særligt ved rejser af længere varighed.

Særlige vaccinationer:

 • I nogle lande er det obligatorisk med vaccination mod gul feber. Vaccinationen gives på vaccinationscentre og kan administreres til børn fra seks måneder, men er kun obligatorisk for børn over 1 år. Vaccinationen anbefales ikke til børn med æggeallergi.
 • Der er registreret enkelte tilfælde af tyfus hos børn, der har rejst i Nord- og Centralafrika – selv efter ganske korte ophold. Det anbefales på det kraftigste at lade børn over fem år vaccinere mod tyfus. Vaccinationen er ekstremt effektiv.
 • Rådfør dig med din læge omkring vaccination mod smitsom leverbetændelse (hepatitis B). Behovet afhænger af, hvor rejsen går hen.
 • Hepatitis A-vaccinen kan gives til børn over 1 år. Dette anbefales især ved rejser til Nordafrika.
 • Det er unødvendigt at blive vaccineret mod kolera.
 • Vaccination mod meningitis kan anbefales til børn over 18 måneder ved rejser til højrisikoområder i især tørkeperioden, hvor smitterisikoen er størst. I tilfælde af epidemiudbrud kan denne vaccine gives til børn over tre måneder. Rådfør dig med din læge.

I tilfælde af fremrykket rejsestart eller afrejse med kort varsel er det muligt at give bestemte vacciner eller kombinationsvacciner. Vaccinationer kan injiceres samme dag forskellige steder.

Under rejsen

Her får du et par forholdsregler, som du bør følge:

 • Ved flyrejser bør du give barnet sutteflasken under start og landing. Undgå lange bus- eller bilrejser, særligt ved meget høje varmegrader.
 • Beskyt altid barnet mod solen på rejse, hold barnet i skyggen og et ventileret sted. Giv barnet masser af vand at drikke, og klæd barnet på med solhat og passende tøj samt solblokker. En baby under seks måneder bør ikke udsættes for sol.
 • Giv barnet let og luftigt tøj på, der er let at vaske (bomuld, hør osv.).
 • Lad aldrig barnet gå uden sko, særligt ikke på sand eller fugtig jord, da disse overflader kan indeholde afføring fra dyr, larver, insekter, affald eller snavs. Sørg for, at barnet har egnede badesko på.
 • Vær altid opmærksom, når barnet er i nærheden af eller i vandet: Svømmebassiner og andre vandområder er altid forbundet med risici for børn. Et barn kan drukne i ganske få centimeter vand.
 • Grundet risikoen for parasitter må børn aldrig svømme eller lege i søer eller floder.
 • Lad aldrig små børn lege med dyr, de møder tilfældigt. Der er risiko for bid og infektioner med hundegalskab.Populære forsikringer

_____________________________________

Hvordan kan vi hjælpe?

Millioner af mennesker sætter deres lid til os! Med 1 sagsbehandling hvert 2. sekund er Allianz Global Assistance førende i verden inden for rejseforsikring og -assistance. Med et bredt udvalg af dækning for enkeltpersoner, par og familier med dækningsmulighederne Backpacker, Vintersport, Enkeltrejse eller Årsrejseforsikring er du dækket 24/7 med vores globale netværk.

FØLG OS OVER HELE VERDEN

Allianz Global Assistance - Worldpay-logo

Allianz Global Assistance rejseforsikring er tegnet af AWP P&C S.A. - Dutch Branch, opererer som Allianz Global Assistance Europe med kontorer på Poeldijkstraat 4, 1059 VM Amsterdam, Nederlandene. Registreret ved de hollandske myndigheder for de finansielle markeder (AFM) nr. 12000535, selskabsnr. 33094603.

AWP P&C S.A. er autoriseret af Autorité de Contrôle Prudential i Frankrig og er reguleret af det danske Finanstilsyn i forbindelse med udførelsen af forretninger Danmark.