Hydroterapi

Hvad er hydroterapi?

Hydroterapi, også kaldet vandkure, der i dag er anerkendt som en officiel medicinsk behandlingsform, er en miljømedicin, der hjælper med at forebygge og behandle visse kroniske sygdomme. Hydroterapi giver langvarige fordele ved lidelser lige fra gigt til åndedrætslidelser.

Der er mange kure at vælge imellem, alt afhængigt af sygdom eller lidelse: Bade i et badekar eller en pool, brusebade, der virker stimulerende eller afslappende, svælgskylninger, indånding af termiske dampe, mudderbade eller omslag. "Kuren" kan sammenlignes med wellness- og fitness-aktiviteter, som f.eks. massage, afslapningsøvelser, gymnastik, udspænding osv. Hydroterapispabade er meget populære og findes i hele verden.

I Frankrig er der f.eks. mere end 100, fortrinsvist placeret i bjergregionerne. Spørg efter nærmeste termiske bad hos dit lokale rejsebureau. Fordelene ved vandkure er velkendte op gennem historien. Deres specifikke kvaliteter afhænger af vandets mineral- og fysisk-kemiske indhold (bikarbonater, sulfater og klorider). Vandkure varer i gennemsnit 21 dage, men der findes også kure på 6-12 dage. En læge undersøger patienten og ordinerer derefter en kur til behandling af en bestemt sygdom.

Nogle hydroterapispabade lægger vægt på det medicinske aspekt ved deres kure, mens andre fokuserer mere på nydelse. I dag tilbyder mange af disse spabade programmer, hvor man kan komme i form, få behandlet sin dårlige ryg, tabe sig, holde op med at ryge og få behandlet fødselsdepression eller andre lidelser.

Nogle praktiske råd

Termiske kure skal planlægges på forhånd for at drage optimal nytte af behandlingen. Disse praktiske råd vil hjælpe dig med at drage optimal nytte af dit ophold i et hydroterapispabad:

  • Spørg din praktiserende læge: Din læge kan anbefale en kur, der passer til netop dine behov og forventninger.
  • Husk, at en vandkur er en medicinsk handling. Undersøg mht. refunderingspolitikker i dit hjemlands sundhedssystem og din personlige sundhedsforsikring og gensidige sundhedsforsikringsselskaber . Når du har fået disse oplysninger, skal du sørge for at få din læge til at hjælpe dig med at udfylde alle de nødvendige administrative formularer.
  • Kontakt din hydroterapispa så tidligt på sæsonen som muligt, og reserver din særlige kur. Husk også at få bestilt dit hotelværelse, korttidslejlighed eller værelse i et privat hjem i god tid.
  • Medbring skridsikre plastiksandaler, en badehætte og flere badedragter samt et komplet sæt af workout-tøj.
  • Lav en aftale om at se stedets læge, så snart du ankommer. Når lægen har undersøgt dig, vil denne ordinere de behandlinger, som du skal følge under dit ophold.
  • Hvis du får problemer, mens du er ude at rejse, skal du ikke vente med at gå til lægen, til du kommer hjem. I tilfælde af helbredsmæssige spørgsmål anbefales det at tale med en læge fra Allianz Global Assistances nødberedskab, som kan yde rådgivning, samt arrangere en konsultation uanset hvor du er.

Hvem kan deltage?

Termiske vandkure anbefales ofte til patienter med gigt og bevægelsesrelaterede sygdomme (osteoarthritis, gigt osv.), hudsygdomme som f.eks. eksem og psoriasis, hjerte-kar-sygdomme, tobaksafhængighed, endokrine sygdomme (sukkersyge), fedme og åndedrætslidelser med relation til allergier (rhinitis, tilbagevendende ørebetændelser, astma, bronkitis osv.).

Hver spa udvikler sine egne specialer, alt efter vandets sammensætning, det lokale klima, højden og sundhedspersonalets specifikke evner.

Hydroterapi er nu en moderne medicinsk behandlingsform, der drager nytte af de nyeste teknologiske fremskridt til at anvende mineralholdigt vand som effektiv terapeutisk behandling til børn og voksne.

Ikke desto mindre findes der nogle få kontraindikationer til termiske kure ved nogle bestemte sygdomme. Generelt set fraråder læger på det kraftigste de fleste kure, hvis patienten lider af kraftige hjerte-, åndedræts-, hjerne- eller veneproblemer, fremadskridende infektioner eller kræft.Populære forsikringer

_____________________________________

Hvordan kan vi hjælpe?

Millioner af mennesker sætter deres lid til os! Med 1 sagsbehandling hvert 2. sekund er Allianz Global Assistance førende i verden inden for rejseforsikring og -assistance. Med et bredt udvalg af dækning for enkeltpersoner, par og familier med dækningsmulighederne Backpacker, Vintersport, Enkeltrejse eller Årsrejseforsikring er du dækket 24/7 med vores globale netværk.

FØLG OS OVER HELE VERDEN

Allianz Global Assistance - Worldpay-logo

Allianz Global Assistance rejseforsikring er tegnet af AWP P&C S.A. - Dutch Branch, opererer som Allianz Global Assistance Europe med kontorer på Poeldijkstraat 4, 1059 VM Amsterdam, Nederlandene. Registreret ved de hollandske myndigheder for de finansielle markeder (AFM) nr. 12000535, selskabsnr. 33094603.

AWP P&C S.A. er autoriseret af Autorité de Contrôle Prudential i Frankrig og er reguleret af det danske Finanstilsyn i forbindelse med udførelsen af forretninger Danmark.