Graviditet og flyvning

Inden du skal flyve som gravid

Det er helt i orden at rejse, mens du er gravid, men der er en række regler, du skal følge. Det bedste tidspunkt at rejse på under graviditeten er i andet trimester. Som gravid kan du sagtens deltage i rejser, så længe du vælger dine rejsemål og længden af dit ophold med omhu. Du skal imidlertid afholde dig fra at tage unødvendige risici og generelt vise omtanke af hensyn til såvel din egen sundhed som dit ufødte barns.

Graviditet og flyvning: Din gynækolog skal godkende dine rejseplaner, inden du tager af sted. Få en tid til undersøgelse hos din gynækolog, og bed lægen udstede en sundhedsattest, da dette kræves når du skal flyve som gravid af visse flyselskaber. Det fleste indenrigs afgange tillader, at du flyver helt op til termin, mens der ved internationale afgange gælder en tidsgrænse. Sørg for, at du har godkendelse til at rejse tur/retur.

Hav altid lægens telefonnummer ved hånden, og kontroller, at graviditet er omfattet af din rejseforsikring.

Vaccinationer

Vaccinationer med levende, svækket virus anbefales generelt ikke under graviditet. Tal med din praktiserende læge.

Vaccination mod gul feber er tilladt efter graviditetens sjette måned. Selve vaccinationen gives på vaccinationscentre og noteres på dit vaccinationskort.

Valg af rejsemål

Det er forbundet med ekstremt høj risiko at rejse til steder, hvor du ikke har adgang til hverken behandling eller rådgivning fra læger i tilfælde af problemer. Du skal derfor sikre dig, at det eller de lande, du rejser til, har en fungerende sundhedssektor. Kontakt udbyderen af rejsehjælp. Her kan du få de oplysninger, du har brug for.

Lande med høj sundhedsrisiko bør undgås under graviditeten, medmindre det er strengt nødvendigt at rejse dertil.

Undgå også store højder og ekstreme varmegrade, da begge dele kan medføre stort ubehag.

At flyve som gravid

Lange flyrejser kan være meget ubehagelige for benene og fødderne. Det er vigtigt at drikke masser af vand under flyveturen, sørge for at komme op og gå lidt omkring, når det er muligt, og at tage støttestrømper på. Det er obligatorisk at spænde sikkerhedsselen under maven, da dette vil beskytte både dig og dit ufødte barn.

Efter ankomst bør du forsøge at undgå længere bus- eller bilrejser, særligt på veje, der er mindre egnede til motorkøretøjer. Undgå at løfte eller bære tung bagage.

Læger fraråder på det kraftigste gravide at dyrke krævende sportsgrene under graviditeten og anbefaler, at du ikke dykker eller står på vandski.

Hvis du får problemer, mens du er ude at rejse, skal du ikke vente med at gå til lægen, til du kommer hjem. I tilfælde af helbredsmæssige spørgsmål anbefales det at tale med en læge fra Allianz Global Assistances nødberedskab, som kan yde rådgivning, samt arrangere en konsultation uanset hvor du er.

  Forebyg malaria

Malaria er en alvorlig sygdom for gravide. Rejser til områder, hvor sygdommen er normalt forekommende, bør udsættes, medmindre det er strengt nødvendigt at foretage rejsen.

Hvis du er nødsaget til at rejse til malariaområder, skal du gøre dig klart, at den vigtigste del af malariaforebyggelsen er via mekaniske tiltag (insektspray, myggenet, langærmede trøjer og lange benklæder). Du skal også tage din daglige medicin som anvist af lægen. Enkelte typer medicin frarådes evt. i forbindelse med graviditet.Populære forsikringer

_____________________________________

Hvordan kan vi hjælpe?

Millioner af mennesker sætter deres lid til os! Med 1 sagsbehandling hvert 2. sekund er Allianz Global Assistance førende i verden inden for rejseforsikring og -assistance. Med et bredt udvalg af dækning for enkeltpersoner, par og familier med dækningsmulighederne Backpacker, Vintersport, Enkeltrejse eller Årsrejseforsikring er du dækket 24/7 med vores globale netværk.

FØLG OS OVER HELE VERDEN

Allianz Global Assistance - Worldpay-logo

Allianz Global Assistance rejseforsikring er tegnet af AWP P&C S.A. - Dutch Branch, opererer som Allianz Global Assistance Europe med kontorer på Poeldijkstraat 4, 1059 VM Amsterdam, Nederlandene. Registreret ved de hollandske myndigheder for de finansielle markeder (AFM) nr. 12000535, selskabsnr. 33094603.

AWP P&C S.A. er autoriseret af Autorité de Contrôle Prudential i Frankrig og er reguleret af det danske Finanstilsyn i forbindelse med udførelsen af forretninger Danmark.