Ferie og sygdom

Din læge kan svare på alle dine spørgsmål og bekymringer.

Under besøget hos lægen kan du:

  • Inden du booker din rejse: Lære om de sundhedsrisici og sygdomme, der kan være forbundet med den ferie, som du er ved at planlægge.
  • Hvis du har en bestemt sygdom eller bestemte medicinske forhold (inklusive graviditet) og bør undgå bestemte situationer, som f.eks. ekstrem kulde, varme, luftfugtighed, store højder, eller er særligt udsat for malaria eller andre smittefarlige sygdomme, kan du hos lægen få råd mht. de risici, der er forbundet med dine rejsedestinationer og din personlige helbredstilstand. Disse risici vedrører også personer, der bærer biomekaniske eller elektromekaniske proteser (alt fra dræn til børn med en tendens til ørebetændelse, til en pacemaker til ældre med tilbøjelighed til at besvime).
  • Få rådgivning om din sædvanlige medicinske behandling er forenelig med den medicin, som du evt. er nødt til at tage under rejsen, som f.eks. malariapiller.
  • Inden du rejser: Få opdateret dine vaccinationer ved at besvare følgende spørgsmål: Hvilke vaccinationer er anbefalede, obligatoriske, unødvendige eller absolut nødvendige. Overvej at få vaccinationerne bragt i orden i god tid, da det i visse tilfælde kan være nødvendigt at fordele flere af indsprøjtningerne over flere uger.
  • Sammensætte forebyggende førstehjælpsudstyr til behandling af bestemte sygdomme, som f.eks. astma, alvorlige allergier og sukkersyge.
  • Tilpasse din sædvanlige medicinske behandling eller foretage justering af dosis i din personlige behandling. Tilføje eller fjerne bestemt medicin fra din behandling og/eller medicintaske.
  • Få en bedre forståelse af de forskellige aspekter i din assistancekontrakt.

Hvis du lider af en kronisk sygdom eller har en kompliceret sygehistorie, skal du bede din læge om at skrive en komplet medicinsk beskrivelse – helst på engelsk. Den skal indeholde et overblik over din situation (baggrund, beskrivelse af din sygdom, tidligere sygdomstilfælde, resultatet af nylige tests osv.) og en beskrivelse af din sædvanlige behandling.Afvig aldrig fra din sædvanlige behandling, selv ikke når du sidder i flyet. Sørg for altid at have medicinen på dig, og medbring en kopi af din recept, hvor der står det internationale navn på den forskellige medicin, dvs. DCI (almindelig international betegnelse). DCI for aspirin er f.eks. acetylsalicylic acid. Dermed kan du få ny medicin eller hurtigt finde tilsvarende medicin, uanset hvor du er

Besøg din farmaceut eller tandlæge

Tøv ikke med at snakke med din farmaceut om dine rejseplaner, når du henter din receptpligtige medicin. Denne kan anbefale nyttige produkter, som f.eks. myggemidler, solbeskyttelsescremer til netop din hudtype og destination osv. Denne kan også advare dig om mulige bivirkninger ved medicinen eller dens uforeneligheder. 

Vi anbefaler også kraftigt, at du laver en aftale med din tandlæge, inden du tager af sted, især hvis du skal til et fjerntliggende område med meget få medicinske strukturer. Ideelt set bør enhver form for ortodontisk arbejde være afsluttet flere uger inden afrejsen. 

De sundhedsprofessionelle, som du har kontakt til i dagligdagen, er de personer, som det er bedst at tale med, inden du tager på ferie. Lav om muligt dine aftaler med dem i rigtig god tid, og tøv ikke med at tale med dem om alle aspekter ved din rejse.Populære forsikringer

_____________________________________

Hvordan kan vi hjælpe?

Millioner af mennesker sætter deres lid til os! Med 1 sagsbehandling hvert 2. sekund er Allianz Global Assistance førende i verden inden for rejseforsikring og -assistance. Med et bredt udvalg af dækning for enkeltpersoner, par og familier med dækningsmulighederne Backpacker, Vintersport, Enkeltrejse eller Årsrejseforsikring er du dækket 24/7 med vores globale netværk.

FØLG OS OVER HELE VERDEN

Allianz Global Assistance - Worldpay-logo

Allianz Global Assistance rejseforsikring er tegnet af AWP P&C S.A. - Dutch Branch, opererer som Allianz Global Assistance Europe med kontorer på Poeldijkstraat 4, 1059 VM Amsterdam, Nederlandene. Registreret ved de hollandske myndigheder for de finansielle markeder (AFM) nr. 12000535, selskabsnr. 33094603.

AWP P&C S.A. er autoriseret af Autorité de Contrôle Prudential i Frankrig og er reguleret af det danske Finanstilsyn i forbindelse med udførelsen af forretninger Danmark.