Dykning

Hvad er dykning?

Dykning giver dig mulighed for at opleve den undersøiske verden ved hjælp af specifikt udstyr (våddragter, iltflasker osv.). Snorkling er en mere simpel måde at udforske det, der ligger under havets overflade blot ved hjælp af svømmefødder, en maske og en snorkel.

I begge tilfælde er det bedst at følges med professionelle fra en dykkerklub eller et dykkercenter. De kender de bedste steder, og de kan sørge for din sikkerhed. Dykkerklubber er for det meste tilknyttet den internationale organisation kaldet PADI (Professional Association of Diving Instructors) – professionel sammenslutning af dykkerinstruktører – hvis regler og standarder for dykning følges i hele verden. Certificerede instruktører er vaskeægte eksperter inden dykning. De afholder og overvåger dykkerkurser og sørger for hele sikkerheden. Overvågningen er den samme overalt uanset strukturen.

Kurserne lærer dig, hvordan du undgår de almindelige risici ved dykning, men du får også den nødvendige viden om tidevand, strømme, den maritime flora og fauna samt kendetegnene ved hver region.

Nogle praktiske råd

De fleste dykkeulykker sker ikke pga. ignorerede sygdomme eller lidelser, men mere som et resultat af dykkere, der overvurderer deres fysiske tilstand og foretager "farlige" dyk. Følg disse praktiske råd, så du kan dykke med ro i sindet:

  • Du bør opsøge din læge, inden du beslutter dig for at begive dig ud på dykkereventyr, også selvom du er i fremragende form.
  • Inden du tager afsted, skal du lave et nemt " kom i form"-program.
  • Inden din første time skal du vænne dig til miljøet under vand (svøm og se under vand) for at slippe af med evt. bekymringer og nervøsitet. Du skal være motiveret af selve aktiviteten og ikke føle et pres fra personerne omkring dig. Når du befinder dig i vandet, er det yderst nødvendigt, at du følger alle de sikkerhedsforanstaltninger, som din instruktør har forklaret under kurset.
  • Du skal have en våddragt på, som har en dobbeltfunktion: termisk isolering (du kan blive meget kold, også selvom du er i varmt, tropisk vand) og beskyttelse mod flora, fauna og skarpe objekter som f.eks. koralrev. Vælg et komplet udstyrssæt, der passer til dig og dine behov (maske, bælte...). Når du er under vandet, skal du trække vejret normalt uden at forsøge at spare på ilten.
  • Trykket spiller en stor rolle ved udøvelsen af denne sport, og dykkere kan specielt mærke effekten af trykket i trommehinderne: Det er vigtigt at være opmærksom på den tid, det tager at udligne trykket både under nedstigning og opstigning. Dette gøres ved at trække vejret langsomt og regelmæssigt holde dig for næsen under nedstigningen, inden du får problemer med ørerne. Overhold de forskellige dekompressionsniveauer, mens du svømmer tilbage til overfladen. Bemærk! Du må slet ikke dykke i en periode på 24 timer, inden du skal rejse med et fly (og 36 timer for gentagne dyk eller dybhavsdykning), eller inden du påbegynder bjergvandring ved store højder. Det kan være meget farligt, hvis du ikke overholder dette.
  • For at forhindre en mulig betændelse i ørekanalen skal du begrænse brugen af vatpinde og øreskyllemidler. I tilfælde af ørebetændelse skal du søge egen læge, som vil sætte dig i den relevante behandling. Dykkere, som er meget modtagelige overfor disse problemer, skal overholde de forholdsregler, som deres læge anbefaler.
  • I tilfælde af en dykkeulykke skal instruktørens vejledning følges ned til mindste detalje. Han/hun kender de lokale forhold bedst og ved, hvad der skal gøres i sådanne situationer.
  • Hvis du snorkler (svømmer med maske, svømmefødder og snorkel), skal du huske at have en T-shirt på og bruge solcreme. Forsøg ikke at svømme for langt, og fjern snorklen en gang imellem for at trække luften helt ned i lungerne. Foretag ikke gentagne dykninger, mens du holder vejret og uden en makker. Sørg også for at holde tilstrækkelige pauser mellem dykninger.
  • Hvis du får problemer, mens du er ude at rejse, skal du ikke vente med at gå til lægen, til du kommer hjem. I tilfælde af helbredsmæssige spørgsmål anbefales det at tale med en læge fra Allianz Global Assistances nødberedskab, som kan yde rådgivning, samt arrangere en konsultation uanset hvor du er.

Hvem kan dykke?

Generelt set er det ikke nødvendigt at være specielt atletisk eller sågar en god svømmer for at kunne dykke. Børn skal dog være mindst otte år gamle, og alle dykkere skal have et godt helbred og være i nogenlunde form. Gravide kvinder bør ikke dykke. Der kræves en helbredsgodkendelse inden første dykning.

Sygdomme og helbredsproblemer, der måske er relativt harmløse "på land", kan dog have alvorlige konsekvenser under vandet. Det er derfor utroligt vigtigt, at du spørger din læge til råds, inden du tager afsted. Han/hun kan også fortælle dig, om denne aktivitet er forenelig med den behandling, du har fulgt, inden din rejse. Behandling for malaria er i orden, så længe behandlingen ikke medfører bivirkninger. Beroligende midler, sovemedicin og stærke smertestillende midler er dog ikke foreneligt med dykning.

Børn kan dykke fra de er otte år gamle, så længe deres udstyr er tilpasset deres størrelse, og de befinder sig i et relevant miljø (varmt vand, nemt dykkested osv.). De bør også begrænse antallet af dykninger til et om dagen. Som det vigtigste udover forældrenes motivation skal børnene selv have et ægte ønske om at ville lære at dykke.Populære forsikringer

_____________________________________

Hvordan kan vi hjælpe?

Millioner af mennesker sætter deres lid til os! Med 1 sagsbehandling hvert 2. sekund er Allianz Global Assistance førende i verden inden for rejseforsikring og -assistance. Med et bredt udvalg af dækning for enkeltpersoner, par og familier med dækningsmulighederne Backpacker, Vintersport, Enkeltrejse eller Årsrejseforsikring er du dækket 24/7 med vores globale netværk.

FØLG OS OVER HELE VERDEN

Allianz Global Assistance - Worldpay-logo

Allianz Global Assistance rejseforsikring er tegnet af AWP P&C S.A. - Dutch Branch, opererer som Allianz Global Assistance Europe med kontorer på Poeldijkstraat 4, 1059 VM Amsterdam, Nederlandene. Registreret ved de hollandske myndigheder for de finansielle markeder (AFM) nr. 12000535, selskabsnr. 33094603.

AWP P&C S.A. er autoriseret af Autorité de Contrôle Prudential i Frankrig og er reguleret af det danske Finanstilsyn i forbindelse med udførelsen af forretninger Danmark.