Dengue feber

Hvad er dengue feber?

Dengue feber er en virusinfektion, der overføres af Aedes-myg.

Virussygdommen er meget udbredt i tropiske og subtropiske egne, nærmere betegnet flere end 100 lande i Sydøstasien, Oceanien og Caribien.

Myggearten, som spreder dengue feberen, lever i både landlige og bymæssige områder. Den er upåvirket af temperaturændringer, og i modsætning til sin natlige slægtning, Anopheles-myggen (malariamyggen), er den aktiv både nat og dag.

Symptomer på dengue feber og behandlingsformer

Dengue feber er som regel en godartet sygdom med influenzalignende symptomer. Inkubationstiden er 2-7 dage, før patienten får høj feber, hovedpine, muskel- og ledsmerter og udslæt på hænder og fødder.

Der findes ingen specifik behandling af infektionen – kun medicin mod feberen og smerterne (paracetamol og kodein). Aspirin bør dog undgås.

I de fleste tilfælde nedkæmpes infektionen efter længere tids hvile. Dengue feber kan udvikle sig til en meget mere alvorlig sygdom: hæmorrhagisk dengue feber. Symptomerne er voldsomme mavesmerter, næseblod og hudblødninger (purpura). Den hæmorrhagiske variant kan være dødbringende, især for børn under 15 år og personer med immundefekter.

Forebyggelse af dengue feber

Der findes ingen vaccine eller specifik behandling. Derfor er det afgørende at tage de nødvendige individuelle forholdsregler og beskytte sig mod myggestik i områder med dengue feber og under sæsonudbrud. Her er et par enkle trin til at mindske risiciene for at få dengue feber:

  • Afskærm vinduerne med finmaskede net. Skærmene bør være i god stand og helst behandlet med insektmiddel.
  • Tænd for airconditionanlægget i rummet.
  • Sov under et myggenet (skal være tæt) behandlet med insektmiddel. Nettet bør nå helt ned til gulvet eller stoppes ind under soveunderlaget.
  • Bliv ikke ude for længe om aftenen/natten.
  • Gå i tøj med lange ærmer og bukser, og sprøjt det evt. med insektmiddel.
  • Påfør insektmiddel på huden med jævne mellemrum.
  • Husk, at myggene er klar, så snart du træder af flyet!

Hav derfor insektmiddel og tøj parat i håndbagagen, især hvis du ankommer sidst på dagen. Hvis du får problemer, mens du er ude at rejse, skal du ikke vente med at gå til lægen, til du kommer hjem. I tilfælde af helbredsmæssige spørgsmål anbefales det at tale med en læge fra Allianz Global Assistances nødberedskab, som kan yde rådgivning, samt arrangere en konsultation uanset hvor du er.

Særligt udsatte personer

Børn under 15 år og personer med immundefekter er mere udsatte for den alvorlige hæmorrhagiske dengue feber. Det anbefales derfor på det kraftigste at følge ovenstående forholdsregler.Populære forsikringer

_____________________________________

Hvordan kan vi hjælpe?

Millioner af mennesker sætter deres lid til os! Med 1 sagsbehandling hvert 2. sekund er Allianz Global Assistance førende i verden inden for rejseforsikring og -assistance. Med et bredt udvalg af dækning for enkeltpersoner, par og familier med dækningsmulighederne Backpacker, Vintersport, Enkeltrejse eller Årsrejseforsikring er du dækket 24/7 med vores globale netværk.

FØLG OS OVER HELE VERDEN

Allianz Global Assistance - Worldpay-logo

Allianz Global Assistance rejseforsikring er tegnet af AWP P&C S.A. - Dutch Branch, opererer som Allianz Global Assistance Europe med kontorer på Poeldijkstraat 4, 1059 VM Amsterdam, Nederlandene. Registreret ved de hollandske myndigheder for de finansielle markeder (AFM) nr. 12000535, selskabsnr. 33094603.

AWP P&C S.A. er autoriseret af Autorité de Contrôle Prudential i Frankrig og er reguleret af det danske Finanstilsyn i forbindelse med udførelsen af forretninger Danmark.