Ældre rejsende

Inden du rejser

Den forventede levealder er stigende, pensionsalderen bliver stadig højere, og ældre mennesker rejser stadig oftere. Det er afgørende, at du får foretaget et sundhedstjek, inden du rejser, da det vil give både din læge og dig vished om, hvorvidt du vil kunne gennemføre rejsen. Du får ved samme lejlighed tjekket, om dine vaccinationer fortsat er gyldige, og du kan få udarbejdet en liste over medicin, som du skal have med på rejsen. Dette er særligt vigtigt, hvis:

 • Du ofte bliver forkølet, får bihulebetændelse eller mellemørebetændelse.
 • Du har en kronisk sygdom, især: insulinkrævende sukkersyge, astma, allergier, epilepsi, seglcelleanæmi, vejrtrækningsbesvær (respiratorisk insufficiens), hjertefejl eller nyrefejl.
 • Du er i behandling for kræft eller immundefekt.
 • Du får panikanfald (agorafobi eller klaustrofobi).
 • Du er blevet opereret for nylig, især i forbindelse med hjertesvigt (angioplastik eller bypassoperation), eller for grøn stær, nethindeløsning eller et problem med det indre øre.
 • Du lider af nyrekolik.
 • Du har anginasmerter.
 • Du er i langvarig medicinsk behandling.
 • Du kan ikke gå op ad trappen uden at miste pusten.
 • Du har haft en blodprop i hjernen for nylig.
 • Din læge har konstateret, at du har en uregelmæssig hjerterytme, som vil kunne føre til besvimelse.
 • Du har pacemaker.

Hvis du lider af en kronisk sygdom eller har en kompliceret sygehistorie, skal du bede din læge om at skrive en komplet medicinsk beskrivelse – helst på engelsk. Den skal indeholde et overblik over din situation (baggrund, beskrivelse af din sygdom, tidligere sygdomstilfælde, resultatet af nylige tests osv.) og en beskrivelse af din sædvanlige behandling.

Afvig aldrig fra din sædvanlige behandling, selv ikke når du sidder i flyet. Sørg for altid at have medicinen på dig, og medbring en kopi af din recept, hvor der står det internationale navn på den forskellige medicin, dvs. DCI (almindelig international betegnelse). DCI for aspirin er f.eks. acetylsalicylic acid. Dermed kan du få ny medicin eller hurtigt finde tilsvarende medicin, uanset hvor du er.

Valg af rejsemål

Vælg din ferie med omhu. Flyrejser til feriemål, der ligger højt over havets overflade, selv storbyer som Mexico City eller La Paz, kan medføre ubalance i kredsløbs- eller vejrtrækningsproblemer, som normalt er i god balance og under kontrol.

Tidsforskellen er en anden vigtig faktor, som du skal tage højde for når du tager bestemte typer medicin såsom f.eks. insulin. Få din læge til at forklare dig, hvordan du bedst bærer dig ad.

I tropiske lande kan dehydrering som følge af de meget høje varmegrader være et alvorligt problem – ikke mindst for os turister. Det er vigtigt, at du er meget opmærksom på hygiejnen – vask hænder ofte med vand og sæbe, drik kun mineralvand på flaske, drik mindst to til tre liter vand om dagen, skræl al frugt, undgå at spise rå grøntsager, skaldyr, opvarmet mad og råt kød.

Vaccinationer

Sørg for, at lægen tjekker dit vaccinationskort for især standardvaccinationer, men også de vaccinationer, der specifikt vedrører dine rejseplaner.

Alle rejsende skal have gyldige vaccinationer for stivkrampe, polio og difteri. Hvilke andre vaccinationer, du skal have, afhænger af dit rejsemål og din transportform. Selv om det ikke er obligatorisk, er det ekstremt vigtigt at blive vaccineret mod gul feber, hvis du planlægger at rejse til områder i verden, hvor sygdommen er naturligt forekommende (tropiske dele af Afrika og Sydamerika). Kontakt nærmeste vaccinationsklinik ved behov.

Under rejsen

Hvis du udvikler symptomer på årebetændelse, skyldes det sandsynligvis længere bus- eller flyrejser. Undgå at sidde stille for længe ad gangen, og drik vand regelmæssigt – mindst én liter hver fjerde time. Hvis du ikke har mulighed for at komme op at gå regelmæssigt, skal du bevæge dig i sædet og sørge for at røre alle muskelgrupperne i fødderne, læggene og lårene. Efter disse øvelser skal du sørge for at trække vejret dybt og langsomt. Det kan være en god ide at bruge støttestrømper på længere rejser, og hvis du lider af åreknuder eller dårlig blodcirkulation i benene, er det faktisk helt uundværligt. Drik ikke for meget alkohol eller vin, da det øger kroppens væsketab og kan forstærke kredsløbsproblemer.Når du er ankommet, skal du følge de gængse rejseråd: Vask hænderne ofte, undgå at bade eller gå i stillestående vand, og beskyt dig mod solens stråler og myg.

Opstår der problemer under rejsen, bør man aldrig vente til hjemkomst med at søge læge. I tilfælde af helbredsmæssige spørgsmål anbefales det at tale med en læge fra Allianz Global Assistances nødberedskab, som kan yde rådgivning, samt arrangere en konsultation, uanset hvor du er.

Forebyg malaria

Inden du tager af sted, er det vigtigt, at du er klar over risikoen ved malaria, og hvordan du undgår at blive stukket af malariamyg. Du kan få alle nødvendige oplysninger hos din praktiserende læge, som også kan skrive en recept på en forebyggende behandling, der passer til netop din situation.Populære forsikringer

_____________________________________

Hvordan kan vi hjælpe?

Millioner af mennesker sætter deres lid til os! Med 1 sagsbehandling hvert 2. sekund er Allianz Global Assistance førende i verden inden for rejseforsikring og -assistance. Med et bredt udvalg af dækning for enkeltpersoner, par og familier med dækningsmulighederne Backpacker, Vintersport, Enkeltrejse eller Årsrejseforsikring er du dækket 24/7 med vores globale netværk.

FØLG OS OVER HELE VERDEN

Allianz Global Assistance - Worldpay-logo

Allianz Global Assistance rejseforsikring er tegnet af AWP P&C S.A. - Dutch Branch, opererer som Allianz Global Assistance Europe med kontorer på Poeldijkstraat 4, 1059 VM Amsterdam, Nederlandene. Registreret ved de hollandske myndigheder for de finansielle markeder (AFM) nr. 12000535, selskabsnr. 33094603.

AWP P&C S.A. er autoriseret af Autorité de Contrôle Prudential i Frankrig og er reguleret af det danske Finanstilsyn i forbindelse med udførelsen af forretninger Danmark.