Backpackerne.dk: Vores 9 bedste rejsetips til den nye rejsende

De første dage på vores rejse i Tokyo

Det startede d. 17 september 2014 da vi satte os på flyet til Japan uden en hjemrejsebillet, og nu skulle stå på helt egne ben ude i den store verden. Begejstring, glæde, frygt, frihed, nervøsitet og ikke mindst vilje fyldte dengang vores krop fra top til tå, og vi står nu her over 2 år efter og ser tilbage på de lande vi har besøgt og de vildeste oplevelser, vi er blevet rigere.

Men det har ikke alt sammen været rosenrødt og nemt. Der har været bump på vejen og vi har lært rigtig meget siden vi tog afsted for første gang. Vi vil derfor gerne dele nogle af vores bedste og mest brugbare tips og tricks, som er nogle vi ville give os selv, hvis vi spolede tiden tilbage og skulle afsted for første gang.

   

Allianz Global Assistance - Mads venter utålmodigt på at immigrationskontoret i Mexico kalder os ind

Mads venter utålmodigt på at immigrationskontoret i Mexico kalder os ind
   

Tålmodighed er vigtigt

Skån dig selv for at blive sur over de ting du alligevel ikke kan kontrollere, det er livet simpelthen for kort til. Missede du bussen? Bare rolig, der kører en ny lidt senere. Tog turen flere timer end du havde regnet med? Sæt dig tilbage, kig ud af vinduet og nyd turen, der er ikke noget du kan gøre ved det alligevel. Tag det som en oplevelse og husk altid dig selv på at du kunne have endt i en værre situation.

   

Hold budget

Det er utrolig handy at vide præcist hvor mange penge du bruger og hvor mange du har tilbage, så du ikke ender med at komme hjem til røde tal på bankbogen. Den bedste måde du kan kontrollere hvor mange penge du bruger, og hvad du bruger dem på, er ved at holde budget. Og du skal huske at holde det - også når du bare skal ned og købe en is til 1 kr i Bolivia. Vi noterer hver enkelt køb ned på vores telefon og når først det er blevet til en vane, er det ikke så træls som det lyder.

   

Lad være med at planlægge for meget

Vi ved godt at man som ny rejsende vil holde sig mere til de trygge rammer og er nervøs for hvordan man nu skal klare det hele på farten. Men lov os alligevel, at du ikke planlægger hele din rejse fra ende til anden. De mest mindeværdige, ofte sjoveste og skøreste oplevelser sker nemlig altid når du mindst venter det, og gør din rejse tusinde gange federe. Du kan nøjes med at booke de første par overnatninger i den første by du lander, og derfra skal du bare kaste dig ud i livet som rejsende.

    

Allianz Global Assistance - Queenstown i New Zealand er smuk for oven, men selve byen levede ikke op til vores forventninger

Queenstown i New Zealand er smuk for oven, men selve byen levede ikke op til vores forventninger
   

Lave forventninger

Der findes ikke en værre følelse når man rejser, end at blive skuffet over en kendt seværdighed, stor oplevelse, det nye hostel du sover på eller noget helt fjerde. Den bedste måde at forhindre dig selv i at blive skuffet, er at holde dine forventninger nede. Lige så snart du sætter dine forventninger bare en smule højere, vil du altid blive skuffet på den ene eller anden måde.

   

Tag mange billeder!

Billeder er den absolut bedste souvenir. Når du om nogle år sidder og kigger tilbage på dine billeder, bliver du altid mindet om sjove, spændende, udfordrende, irriterende og fantastiske situationer du har befundet dig i på din rejse. Men husk at lave back-up, vi kender flere der har mistet alle deres billeder!

   

Der er altid en vej - intet er umuligt

Selvom du ikke helt tror på det endnu, kan vi garantere dig at intet er umuligt. Hvis du har problemer med at komme fra A til B eller drage på eventyr, så lad være med at give op! Enten har du ikke fundet den rigtige løsning på det endnu, eller mødt de rigtige mennesker, der kommer dig til undsætning. Vedholdenhed betaler sig. Vi har ikke tal på hvor mange gange vi selv har befundet os i situationer, hvor vi er blevet fortalt det vi ville var umuligt, for senere at få det modsatte bevist, fordi vi ikke gav op.

Allianz Global Assistance - Smil åbner nye døre

Smil åbner nye døre
   

Vær åben over for nye kulturer

   

Verden bliver bare et meget bedre sted at være, når vi anerkender hinanden og spreder glæde. Hvis du har svært ved at komme i kontakt med de lokale, er smil den letteste måde, og det spreder sig og åbner døre du ikke vidste fandtes!

Rejs langsommere

Der er to grunde til at det er en rigtig dårlig idé at se så meget som muligt, på kortest tid. Den ene er at du risikerer at brænde ud efter få uger og miste lysten og motivationen for at rejse. Den anden er at det hurtigt kommer til at handle om at se tingene, at få dem "krydset af listen", fremfor at opleve stedet og være tilstede i øjeblikket. Vi har oplevet begge dele flere gange og der kan hurtigt forvandle selv den fedeste rejse, til en sur pligt. Vores tommelfingerregel er max 2 lande på én måned og undgå at ligge højdepunkterne for tæt på hinanden.

    

Det bedste rejsetip

Der findes ikke nogen formel på den "rigtige" eller "bedste" måde at rejse på. Vi er alle forskellige og selvom vi deler ud af vores erfaring, er det ikke garanteret at de passer lige på dig. En rejse handler om at gøre og opleve det du vil, på din måde og altid huske at det skal være sjovt. Hvis du lytter til vores rejsetips, lover vi dig at du har et godt udgangspunkt for en fed rejse - så er det bare op til dig at tilpasse resten til det du vil have.

   

Bordeaux >

Flere blog-indlæg

Road trip i elbil? Sådan planlægges det!

3 skjulte perler i Italien

Disse fire byer er bestemt et besøg værdPopulære forsikringer

_____________________________________

Hvordan kan vi hjælpe?

Millioner af mennesker sætter deres lid til os! Med 1 sagsbehandling hvert 2. sekund er Allianz Global Assistance førende i verden inden for rejseforsikring og -assistance. Med et bredt udvalg af dækning for enkeltpersoner, par og familier med dækningsmulighederne Backpacker, Vintersport, Enkeltrejse eller Årsrejseforsikring er du dækket 24/7 med vores globale netværk.

FØLG OS OVER HELE VERDEN

Allianz Global Assistance - Worldpay-logo

Allianz Global Assistance rejseforsikring er tegnet af AWP P&C S.A. - Dutch Branch, opererer som Allianz Global Assistance Europe med kontorer på Poeldijkstraat 4, 1059 VM Amsterdam, Nederlandene. Registreret ved de hollandske myndigheder for de finansielle markeder (AFM) nr. 12000535, selskabsnr. 33094603.

AWP P&C S.A. er autoriseret af Autorité de Contrôle Prudential i Frankrig og er reguleret af det danske Finanstilsyn i forbindelse med udførelsen af forretninger Danmark.