Bliv forstået overalt: Sprogtips til rejsen

Taler du altid engelsk på rejsen, også selvom det ikke er det lokale sprog? Så er du ikke alene. På mange destinationer er det naturligvis ikke et problem - steder som Holland og ikke mindst i Skandinavien - men hvorfor ikke forsøge sig på et andet sprog? Vores sprogtips hjælper dig på vej.

   

Nyttigheden af (basis) kendskab af det lokale sprog

Selvfølgelig kan du ikke lære et nyt sprog flydende hver gang du skal på ferie, men med enkelte grundlæggende ord og sætninger er du allerede kommet langt. Derfor finder du både ordlister og fraser i de fleste guidebøger og rejseguider. Ved at studere et sprog nærmere lærer du ikke kun mere om den tilknyttede kultur, men får også lettere kontakt med de lokale indbyggere på din destination. Og særligt hvis du rejser alene, kan det være en stor bonus. Men selvom du rejser med dine venner, familie eller partner, hjælper et lokalt ordforråd dig med at udforske din destination og måske finde steder væk fra de mest besøgte turistfælder.

  

Sprogtips

Uanset om du har sprogøre eller ej, kan du med disse lette tips gøre dig bedre forstået:
Begræns dig til de mest nødvendige ord, fraser og grammatikregler. På denne måde kan du straks bruge dine sprogfærdigheder i praksis, samtidig med at det ikke bliver en uoverkommelig udfordring.

  • Vær ikke bange for at begå fejl. Selvfølgelig bemærker lokalbefolkningen, at du ikke har det lokale sprog som modersmål. Men det faktum at du forsøger dig alligevel, virker yderst sympatisk – også selvom din udtale og grammatik (endnu) ikke er helt fuldendt.

  • Øv dig så meget som muligt: Måske kender du nogen, der kan fremmedsproget. I så fald kan du øve dig med ham eller hende. At lytte til musik og radio på lokalsproget eller se YouTube-videoer kan også være en hjælp til at få en forståelse for sproget og kulturen.

  • Installer en sprog-app på din telefon eller tablet: Duolingo er for eksempel en sjov (og gratis) app, der leder dig gennem et nyt sprog på en legene måde, men der er også adskillige andre du kan downloade inden afrejse.

  

bon voyage!

Allianz

Global leder indenfor forsikring og assistance

Rejse-forsikring

Få et tilbud online!

Flere blog-indlæg

Road trip i elbil? Sådan planlægges det!

3 skjulte perler i Italien

Disse fire byer er bestemt et besøg værdPopulære forsikringer

_____________________________________

Hvordan kan vi hjælpe?

Millioner af mennesker sætter deres lid til os! Med 1 sagsbehandling hvert 2. sekund er Allianz Global Assistance førende i verden inden for rejseforsikring og -assistance. Med et bredt udvalg af dækning for enkeltpersoner, par og familier med dækningsmulighederne Backpacker, Vintersport, Enkeltrejse eller Årsrejseforsikring er du dækket 24/7 med vores globale netværk.

FØLG OS OVER HELE VERDEN

Allianz Global Assistance - Worldpay-logo

Allianz Global Assistance rejseforsikring er tegnet af AWP P&C S.A. - Dutch Branch, opererer som Allianz Global Assistance Europe med kontorer på Poeldijkstraat 4, 1059 VM Amsterdam, Nederlandene. Registreret ved de hollandske myndigheder for de finansielle markeder (AFM) nr. 12000535, selskabsnr. 33094603.

AWP P&C S.A. er autoriseret af Autorité de Contrôle Prudential i Frankrig og er reguleret af det danske Finanstilsyn i forbindelse med udførelsen af forretninger Danmark.