Hund med på ferie? Eller skal den blive hjemme?

Sommeren nærmer sig hastigt, og det gør, at den velfortjente ferie endelig nærmer sig. Har du planlagt din ferie? Hvis ja, kan du begynde at drømme og forberede dig, selvfølgelig. Er du hundeejer, stiller det visse krav til ferieplanlægningen og de mange forberedelser. Her er nogle overvejelser og gode råd inden ferien.


Ferier kan planlægges, så de bliver hundevenlige

Nogle ferier kan planlægges, så hunden kan være med uden de store problemer. Det gælder fx ferie i eget sommerhus og ferier, hvor rejsen er forholdsvis kort, og hvor du skal bo et sted, hvor det ikke er et problem at have hund med. Skal du ud i naturen, er det nemt at have hunden med. Storbyferie eller en varm strandferie er ikke så hundevenlige. Overvej hvad din hund er vant til, og tænk på både dig selv og hunden inden du tager den endelige beslutning. Hvis du har en god pasningsmulighed, er det måske den bedste løsning, uanset om hunden nemt kan komme med på ferie.

 

Hunde er ikke velkomne alle steder

Rejser med fly eller ophold på små hotelværelser er bestemt ikke dyrevenlige scenarier. Det er ofte besværligt at have hund med på sådanne rejser. Der er mange udfordringer, og det er ikke altid lige sjovt for hunden, selv om den er glad for dit selskab. Vær opmærksom på, at der er flere steder, hvor hunde ikke er tilladt. Det kan begrænse dine muligheder for at se eller prøve noget. Efterlad ikke din hund alene fremmede steder fx hotelværelset. Du ved reelt ikke, hvad den kan finde på.

 

Skal hunden med på ferie eller blive hjemme?

De fleste med hund kender dilemmaet. Skal hunden med på ferie eller blive hjemme? Hvis den ikke skal med, hvem kan så passe hunden? Hvis ikke venner eller familie kan passe den, hvor finder du en god hundepension eller et hundehotel? Og hvad kan du gøre for, at din hund får et godt ophold?

 

Har du brug for en god hundepension, finder du herunder nogle gode råd i forhold til valg af hundepension.

Vær selektiv og besøg hundepensionen personligt.

Ønsker du at forlade din firbenede ven med ro i sindet, før du rejser, bør du afsætte god tid til at udvælge en god hundepension. Besøg hundepensionen personligt før du vælger den og undersøg at følgende kriterier er opfyldt:

1.    Din hund får sit eget rum.

2.    Din hund får tilstrækkelig bevægelsesfrihed fx eget rum og lukket hundegård.

3.    Hundepensionen er hygiejnisk og kræver, at alle hunde er vaccineret.

4.    Hundepensionen har ikke problemer med kennelhoste.

Mange steder kan du tilkøbe en eller flere gåture. Spørg ind til hvordan det foregår. Tjek om din hund vil få kontakt med andre hunde. Afgør med dig selv om du ønsker det eller ikke. Spørg også om de snakker med din hund, og hvordan en typisk dag vil være. Lyder det fornuftigt?

 

Overlad ikke din hunds ophold til tilfældighederne. 

Tip: Hvis du har fundet et passende sted, så lad din hund blive passet 1-2 dage i god tid før din ferie. På den måde kan du afprøve stedet og se, hvordan din hund har haft det, om den er glad eller trist? Hvordan gik det med appetitten? Er din hund anderledes efter opholdet? Hvis det er gået godt, kan du booke pasning til ferien. Hvis det ikke er gået så godt, skal du finde et nyt sted.

 

Sørg for at have styr på alt det praktiske inden aflevering

Inden du afleverer dit elskede kæledyr, er der flere ting, du skal have styr på:

1.    Har din hund allergier, skavanker eller lider den af angst? Fortæl ejerne af hundepensionen alt hvad du ved om din trofaste følgesvend.

2.    Sørg for at din hund har fået de nødvendige vaccinationer. Tag sundhedsattest og certifikatet for vaccinationerne med.

3.    Tag noget med som hunden kan lide (fx et tæppe, hundekurv, legetøj), det skaber en følelse af tryghed. Husk at spørge hundepensionen om hvad du må tage med.

4.    Medbring eventuelt den mad din hund plejer at spise og kan lide.

 

Med den rigtige planlægning kan det blive en god ferie for både dig og dit kæledyr. God rejse!

Allianz

Global leder indenfor forsikring og assistance

Rejse-forsikring

Få et tilbud online!

Flere blog-indlæg

Road trip i elbil? Sådan planlægges det!

3 skjulte perler i Italien

Disse fire byer er bestemt et besøg værdPopulære forsikringer

_____________________________________

Hvordan kan vi hjælpe?

Millioner af mennesker sætter deres lid til os! Med 1 sagsbehandling hvert 2. sekund er Allianz Global Assistance førende i verden inden for rejseforsikring og -assistance. Med et bredt udvalg af dækning for enkeltpersoner, par og familier med dækningsmulighederne Backpacker, Vintersport, Enkeltrejse eller Årsrejseforsikring er du dækket 24/7 med vores globale netværk.

FØLG OS OVER HELE VERDEN

Allianz Global Assistance - Worldpay-logo

Allianz Global Assistance rejseforsikring er tegnet af AWP P&C S.A. - Dutch Branch, opererer som Allianz Global Assistance Europe med kontorer på Poeldijkstraat 4, 1059 VM Amsterdam, Nederlandene. Registreret ved de hollandske myndigheder for de finansielle markeder (AFM) nr. 12000535, selskabsnr. 33094603.

AWP P&C S.A. er autoriseret af Autorité de Contrôle Prudential i Frankrig og er reguleret af det danske Finanstilsyn i forbindelse med udførelsen af forretninger Danmark.