På ferie med flere generationer

Skal I fejre en stor begivenhed i familien? Eller vil I bare gerne have nogle gode oplevelser sammen? En ferie med hele familien har mange fordele. Hvad enten I vælger en skiferie i Norge, en forlænget weekend i en tysk aktivitetspark, campingtur i Frankrig eller et sommerhus ved Spaniens kyst, så er ferien en unik mulighed for at skabe nogle minder til familiealbummet.

   

Få glæde af hinanden

Det bliver mere og mere populært for hele familier at tage på ferie sammen – forældre, bedsteforældre, søskende, børn, børnebørn – det er en god måde at tilbringe noget kvalitetstid sammen på tværs af generationerne.

En eller flere nærliggende ferieboliger med plads til alle, og hvor I selv kan lave mad, er en hyggelig og praktisk løsning. På den måde har I en base hvor I kan indrette jer, spise og slappe af imellem aktiviteter. Og hvis der er et udendørs areal, er det kun en ekstra gevinst. Mange vælger også at invitere den nærmeste familie på en tur i stedet for den traditionelle runde fødselsdag eller guldbrylluppet. Så er der tid til at opleve noget sammen og lære hinanden at kende på en ny måde.

   

Gode råd og idéer

For at sikre at familieferien forløber så glat som muligt er her nogle tips og tricks til turen:

  • Planlæg aktiviteter og afstem forventninger. Når der er mange mennesker og flere generationer, er der der forskellige forventninger og interesser at tage hensyn til. Sørg for at tale sammen inden I rejser, og overvej hvad I gerne vil opleve– sammen og hver for sig. Så undgår I misforståelser og konflikter over det på ferien.
  • Giv plads og sørg for at indrette jer passende. Det er vigtigt at I indretter jer så alle kan føle sig godt tilpas. Er der et passende værelse til lillebrors middagslur? Kan 10 mennesker nøjes med et badeværelse? Ligesådan er det måske mere hensigtsmæssigt at teenagerne indretter sig på hemsen frem for bedsteforældrene.
  • Sluk mobiltelefonerne. Facebook og Instagram er der også når I kommer hjem. En begrænsning på skærmforbruget – for alle i familien – fremmer samværet og tilstedeværelsen. Tag nogle brætspil, en fodbold og et spil kort med og se hvor god eller dårlig en taber din onkel egentlig er. Måske lærer du noget om ham du ikke vidste.
  • Hjælp hinanden og tag hensyn til forskellige behov. En ferie med storfamilien er en strålende mulighed for småbørnsforældre at få lidt tid for sig selv imens bedsteforældrene eller kusinerne underholder børnene. Alle behøver ikke være sammen hele tiden. Måske vil de yngste familiemedlemmer en tur i svømmehallen imens de ældre undersøger det lokale museum. Når I så mødes igen, kan I fortælle om jeres oplevelser.
  • Husk kameraet. En flergenerationsferie er en god lejlighed til at skrive et nyt kapitel i familiens fælles historie, så husk at tage nogle gode billeder.

Rigtig god tur!

Allianz

Global leder indenfor forsikring og assistance

Rejse-forsikring

Få et tilbud online!

  

      < Madeira

   

Sydengland >

Flere blog-indlæg

Road trip i elbil? Sådan planlægges det!

3 skjulte perler i Italien

Disse fire byer er bestemt et besøg værdPopulære forsikringer

_____________________________________

Hvordan kan vi hjælpe?

Millioner af mennesker sætter deres lid til os! Med 1 sagsbehandling hvert 2. sekund er Allianz Global Assistance førende i verden inden for rejseforsikring og -assistance. Med et bredt udvalg af dækning for enkeltpersoner, par og familier med dækningsmulighederne Backpacker, Vintersport, Enkeltrejse eller Årsrejseforsikring er du dækket 24/7 med vores globale netværk.

FØLG OS OVER HELE VERDEN

Allianz Global Assistance - Worldpay-logo

Allianz Global Assistance rejseforsikring er tegnet af AWP P&C S.A. - Dutch Branch, opererer som Allianz Global Assistance Europe med kontorer på Poeldijkstraat 4, 1059 VM Amsterdam, Nederlandene. Registreret ved de hollandske myndigheder for de finansielle markeder (AFM) nr. 12000535, selskabsnr. 33094603.

AWP P&C S.A. er autoriseret af Autorité de Contrôle Prudential i Frankrig og er reguleret af det danske Finanstilsyn i forbindelse med udførelsen af forretninger Danmark.