6 pakketips til rejser kun med håndbagage

Skal du på en kort ferie eller rejse? Mange flyselskaber gør det muligt at flyve kun med håndbagage, så du slipper for en eventuel lang check-in kø og ventetid ved bagagebåndet. Du skal bare huske at pakke din taske, så det er nemt at komme til de ting, som skal fremvises i sikkerhedskontrollen. Her får du 6 tips til hvordan du bedst pakker og rejser kun med håndbagage.

1. Tjek dit flyselskabs regler for håndbagage grundigt inden afrejse
Reglerne for bagage og håndbagage kan variere fra flyselskab til flyselskab, men generelt må du højst have 5 eller 8 kg med, og tasken må ofte ikke være større end ca. h 55 x b 40 x d 23 cm. Tjek flyselskabet anviste mål og generelle regler. Derudover er det ofte tilladt at have en lille håndtaske, computertaske eller kamerataske med. Afhængig af din destination og på hvilken klasse du rejser, kan du have op til 2 x 8 kg håndbagage med. Jo dyrere klasse og jo længere væk du skal, jo flere kilo må du som regel have med.

Vær opmærksom på, at hvis din taske er for stor i forhold det pågældende flyselskabs regler, vil den højst sandsynligt blive sendt til flyets lastrum, og du vil muligvis blive opkrævet et gebyr.

2. Tjek listen over forbudte genstande
Er du i tvivl om de generelle regler, og hvad du må tage med, kan du hos de fleste flyselskaber og lufthavnes hjemmesider finde en liste over forbudte genstande, disse omfatter blandt andet skydevåben, elektrochokapparater, værktøj, stumpe redskaber, eksplosive og brændbare stoffer og anordninger m.m. På Københavns lufthavnes hjemmeside, kan du finde en oversigt her.

Allianz

Global leder indenfor forsikring og assistance

Rejse-forsikring

Få et tilbud online!

3. Find en god rejsetaske med de rigtige dimensioner
De fleste har mindre tasker eller kufferter derhjemme, som kan bruges til håndbagage, Ligesom mange bruger f.eks. en rygsæk. Det er praktisk, for den kan også bruges på ferien eller rejsens destination. Tjek i forvejen om du har en god og ikke for tung rejsetaske med de rigtige dimensioner i god tid før afrejse, så du kan nå at købe den helt rigtige taske, hvis behovet er der. Inden du forelsker dig i en taske, så tjek hvad den vejer.

Husk, at der kan være forskel på flyselskabernes regler, så det er bedre at vælge en lidt mindre taske frem for en taske, der er for stor. Du ender bare med at skulle betale for overvægt, hver gang du rejser.

4. Udvælg nøje hvad du skal have med
I Danmark er vi vant til, at vejret er meget omskifteligt. Af samme grund tager vi kilovis af tøj med på vores rejser – og bruger ofte kun en brøkdel af det. Når du rejser kun med håndbagage, skal du virkelig begrænse dig og kun tage det vigtigste med. Det er normalt nemmere sagt end gjort.

Løsningen er at udvælge tøj, som kan fungere i flere forskellige situationer både vejrmæssigt og selskabeligt. Det er også godt med tøj, der ikke så let krøller, er let, vindtæt og nemt at vaske i hånden, hvis en hurtig håndvask er nødvendig. Undgå meget tungt tøj. Hav kun lidt ekstra tøj med i tilfælde af fx aflysning af fly eller sygdom. Skal du bo på hotel, så brug alle hotellets faciliteter fx håndklæder og hårtørrer.

Skal du på en længere ferie, kan du normalt få vasket dit tøj på hotellet eller på et vaskeri i nærheden. Det kan også være, at du har adgang til en vaskemaskine, hvor du bor.

5. Tag tøj på der fylder eller er tungt, den dag du rejser
På afrejsedagen kan du tage lange bukser (eller dit jakkesæt) på i flyet og holde dit overtøj i hånden. På den måde sparer du plads i din håndbagage, og du er forberedt til de køligere aftener. Hvis din taske har rummelige yderlommer, kan du placere fx en kortærmet bluse og shorts der, så du hurtigt kan skifte i lufthavnen, hvis du rejser til en varm destination.

6. Placér elektronisk udstyr og væsker øverst i tasken
For at komme hurtigere gennem sikkerhedskontrollen er det en god idé at pakke din håndbagage så de ting, som skal vises separat, ligger øverst. Det drejer sig om:

  • Elektronisk udstyr (fx bærbar, tablet, mobil og kamera)
  • Væsker (fx parfume, shampoo, creme og babymad).

Væsker skal puttes i en gennemsigtig og genlukkelig plastpose. Tjek reglerne inden du tager af sted. Skal du kun være væk i kortere tid, kan det være en fordel at have shampoo, creme, parfume m.m. i små rejsestørrelser. Skal du bo på hotel, kan du overveje, om du kan bruge hotellets shampoo, i stedet for den du plejer at bruge. Almindelig creme kan du eventuelt købe, dér hvor du skal hen. Rejser du sammen med andre, kan I aftale, hvem der tager hvad med.

Opsummering: Fordele ved rejser med kun håndbagage
At rejse kun med håndbagage kræver, at du kan nøjes med mindre af alt, men du får flere yderst tiltalende fordele:

  • Prisen er ofte lavere.
  • Du kan på ethvert tidspunkt under flyvningen komme til dine ting.
  • Du skal ikke være bekymret for, at din bagage ikke kommer frem til den rigtige destination.
  • Du kan spare en masse tid ved ikke at skulle vente i kø ved check-in.
  • Du skal ikke vente på at kunne hente din bagage.

God rejse!

Flere blog-indlæg

Road trip i elbil? Sådan planlægges det!

3 skjulte perler i Italien

Disse fire byer er bestemt et besøg værdPopulære forsikringer

_____________________________________

Hvordan kan vi hjælpe?

Millioner af mennesker sætter deres lid til os! Med 1 sagsbehandling hvert 2. sekund er Allianz Global Assistance førende i verden inden for rejseforsikring og -assistance. Med et bredt udvalg af dækning for enkeltpersoner, par og familier med dækningsmulighederne Backpacker, Vintersport, Enkeltrejse eller Årsrejseforsikring er du dækket 24/7 med vores globale netværk.

FØLG OS OVER HELE VERDEN

Allianz Global Assistance - Worldpay-logo

Allianz Global Assistance rejseforsikring er tegnet af AWP P&C S.A. - Dutch Branch, opererer som Allianz Global Assistance Europe med kontorer på Poeldijkstraat 4, 1059 VM Amsterdam, Nederlandene. Registreret ved de hollandske myndigheder for de finansielle markeder (AFM) nr. 12000535, selskabsnr. 33094603.

AWP P&C S.A. er autoriseret af Autorité de Contrôle Prudential i Frankrig og er reguleret af det danske Finanstilsyn i forbindelse med udførelsen af forretninger Danmark.