Internationale alarmnumre
112
911
eller noget helt tredje?

Internationale alarmnumre: "There’s a number for that!"

Når vi tager på ferie, er det lokale alarmberedskab det sidste på pakkelisten. Det er imidlertid en god idé at være forberedt, hvis uheldet er ude. Heldigvis er det ofte ikke længere nødvendigt, at skulle huske en lang række internationale nødopkaldsnumre.

112 - Europas alarmnummer

I Europa er det simpelt: I akutte nødstilfælde skal du ringe 112. Det gratis nødnummer er til rådighed 24 timer i døgnet, syv dage om ugen, og er anvendt i alle 28 medlemslande i Den Europæiske Union. Det er også alarmnummeret i en række ikke-EU-lande som Israel, Norge, Rusland, Schweiz og Tyrkiet.

Du skal ringe 112 for at få øjeblikkelig hjælp fra politi, brandvæsen eller ambulancetjeneste. Du kan ringe med både fastnet eller mobiltelefon. Også hvis dit eget mobile netværk ikke er tilgængeligt, kan du altid ringe 112. Taler du ikke det lokale sprog? For det meste kan opkaldet også klares på engelsk.

Andre internationale nødopkaldsnumre

I lande, hvor 112 ikke er aktivt, Skal du ringe til det lokale nødnummer. Det kan f.eks. være det kendte 911 i USA og Canada.

Nogle lande har adskilte numre for ambulance, politi og brandvæsen. Skal du derfor rejse til et land, hvor du ikke kender nummeret, kan det være tilrådeligt at slå det op på internettet, og gemme det som kontakt i din telefon inden afrejse. Du kan bl.a. finde en liste over nødnumre på denne side: International emergency numbers.

I mindre akutte situationer, kan din rejseforsikrings alarmcentral være behjælpelig, og sørge for at du får den rigtige hjælp.

Allianz

Global leder indenfor forsikring og assistance

Rejse-forsikring

Få et tilbud online!

Flere blog-indlæg

Road trip i elbil? Sådan planlægges det!

3 skjulte perler i Italien

Disse fire byer er bestemt et besøg værdPopulære forsikringer

_____________________________________

Hvordan kan vi hjælpe?

Millioner af mennesker sætter deres lid til os! Med 1 sagsbehandling hvert 2. sekund er Allianz Global Assistance førende i verden inden for rejseforsikring og -assistance. Med et bredt udvalg af dækning for enkeltpersoner, par og familier med dækningsmulighederne Backpacker, Vintersport, Enkeltrejse eller Årsrejseforsikring er du dækket 24/7 med vores globale netværk.

FØLG OS OVER HELE VERDEN

Allianz Global Assistance - Worldpay-logo

Allianz Global Assistance rejseforsikring er tegnet af AWP P&C S.A. - Dutch Branch, opererer som Allianz Global Assistance Europe med kontorer på Poeldijkstraat 4, 1059 VM Amsterdam, Nederlandene. Registreret ved de hollandske myndigheder for de finansielle markeder (AFM) nr. 12000535, selskabsnr. 33094603.

AWP P&C S.A. er autoriseret af Autorité de Contrôle Prudential i Frankrig og er reguleret af det danske Finanstilsyn i forbindelse med udførelsen af forretninger Danmark.