Eksotiske Galápagos:
En simpel guide til at opleve øerne

Så er der kommet nyt indlæg fra vores gæstebloggere Mads og Camilla, der er nået til Galápagos øerne. Rigtig god læselyst:

 

Galápagosøerne er uden tvivl et af de mest eksotiske steder på jorden, og samtidig et af de sidste steder hvor dyrene er i fokus og ikke menneskerne.

 

En af mange rejsendes store drømme er at rejse til Galápagosøerne og opleve dyrene på helt tæt hold. Om det er rejse over land eller en sejltur mellem de mange øer - du får set dyrene uanset hvad!

Det gode ved Galápagosøerne er, at det er muligt for alle typer rejsende at opleve. Mange tror man kun kan opleve Galápagos ved at tage med de dyre skibe rundt mellem øerne, men det er bestemt også muligt at rejse over land mellem de 3 hovedøer San Christobal, Santa Cruz og Isabela.

Men hvordan fungerer det hele egentligt? Det er der mange der ikke ved, og derfor har vi lavet en guide til, hvordan du kan opleve øerne, om det er på den ene eller den anden måde.

 

Allianz Global Assistance - Om du vælger cruise eller ej, er du garanteret at se et hav af søløver

Om du vælger cruise eller ej, er du garanteret at se et hav af søløver

 

Cruise - or Not?

Det er mange gange spørgsmålet der dukker op i rejsendes hoveder, når de vælger at besøge Galápagosøerne. Skal man tage på et cruise eller ej? Det koster mange penge, men er det ikke også det sikre valg for at komme til at se dyrene? Svaret er nej. Men ved et cruise kommer du samtidig rundt og ser flere øde øer, end dem der rejser over land.

Når du vælger at rejse med skib, er dine dage planlagt på forhånd og du skal derfor bare følge med. Men der er hovedsageligt to forskellige ruter at vælge mellem når du skal rundt med et skib, og det er derfor vigtigt at vælge den rute der passer til dig og dine ønsker. Den vestlige rute er kendt for at være ruten, hvor man ser flere forskellige dyr, og den østlige rute, får du set flere forskellige øer - men stadig en masse dyr.

Der er også stor forskel på hvad et cruise koster, alt efter hvor luksuriøst det skal være og hvor mange dage. Som regel koster de billigste omkring $500(de bruger amerikanske dollars på Galápagosøerne) og op efter, hvorimod de dyreste snildt kan snige sig op på $2000+ om dagen.

 

 

Allianz Global Assistance - Højlandet på Santa Cruz er fyldt med kæmpeskildpadder

Højlandet på Santa Cruz er fyldt med kæmpeskildpadder

 

Oplevelser På Galapagos via Land

Der er 3 hovedøer San Christobal, Santa Cruz og Isabela at rejse mellem, når du rejser over land. Men selvom du har valgt de lidt dyrere skibsture fra, betyder det ikke at du er fanget, hvis du også gerne vil ud og sejle lidt.

Der er et hav af både endagsture og flere dages ture at tage på, så du kommer bestemt ikke til at kede dig! Typisk er det snorkelture du kan tage med på, da øerne jo er omringet af vand, men der er også mulighed for at besøge nogle af de øde øer. Endagsturene koster mellem $35 - $200+ og flere dages ture koster fra $200+ alt efter hvor længe du skal sejle og hvad der er inkluderet. Det er ikke nødvendigt at booke turene hjemmefra, da der er mange turistkontorer på øerne og turene går hver dag.

Noget Galápagos også er kendt for, er stimer af hammerhajer, rokker, kæmpe fiskestimer og galapagoshajer. Så hvis du har et dykkerbevis, skal du helt bestemt udnytte det, men vær opmærksom på, at sigtbarheden i det her område ikke er noget at prale af... Dykning koster ca. $140+ alt efter hvilket selskab du tager med, og hvilket område dykningen foregår i.

Hvis du godt kan lide at udforske på egen hånd, er det også en mulighed her. Der er overraskende mange ting at gøre selv, uden at betalte for hverken ture eller entréer, og vi har her nedenfor lavet en oversigt over hvad du kan opleve på egen hånd:

Santa Cruz

 • Gå ud til Tortuga Bay
 • Se fiskemarkedet med pelikaner og søløver
 • Svøm rundt ved Las Grietas
 • Charles Darwin centeret
 • Oplev kæmpeskildpadderne i naturen ved El Chato

Isabela

 • Snorkle ved Concha de Perla
 • Svømme med søløver ved havnen
 • Gå ud til The Wall of Tears, og stop forbi alle sidevejene
 • Villamil Lagunen
 • Redningscenteret for skildpadder

San Christobal

 • Søløve kolonierne på stranden!
 • Galápagosøernes største ferskvandssø
 • Ynglende fregatfugle

 

Allianz Global Assistance - Du kan få meget hotelværelse for $30 på Galápagosøerne

Du kan få meget hotelværelse for $30 på Galápagosøerne

 

Overnatningsmuligheder På Galápagos

Hvis du vælger at tage med et skib rundt, sover du hver eneste nat på skibet. Men på land er der overnatningsmuligheder i alle prisklasser.

For at starte nede fra og op, så er der billige hostels/hospedajes for de budgetrejsende der ligger på omkring $10-$15. Her sover du typisk på dorm eller hvis du er to kan du ofte få et privatværelse til $30.

For dem der ønsker lidt mere pæne rammer og eventuelt lidt mere service kan man få almindelige hotelværelser til $50-$200 om dagen. Og til dem der ønsker hele pakken findes der luksus hotelværelser til $200+.

Vi lagde mærke til at de billigere hoteller ofte lå ret kort fra centrum og de dyrere lå i udkanten af byerne. Det er lidt omvendt fra resten af verden, men det er til gengæld dejlig bekvemt. Så tjek området omkring plazaen ud først og led lidt længere væk senere, hvis du vil spare penge på overnatning.

 

Allianz Global Assistance - Friskfanget fisk er der masser af på Galápagosøerne

Friskfanget fisk er der masser af på Galápagosøerne

 

Hvad Spiser de På Galápagos?

Galápagosøerne er omringet af vand, så det kommer ikke som en overraskelse at der ofte er fisk og skaldyr på menuen, både morgen, middag og aften. (u)Heldigvis har turismen båret med sig, at de lokale nu også kan lave røræg med brød og marmelade til morgenmad til turister.

Dagens menu består typisk af en suppe med enten hummer, rejer, kylling, grøntsager eller ost, en hovedret med samme valgmuligheder med ris og salat som tilbehør, og et glas juice. Det koster mellem $3-$6, så billigt, men godt! Kig efter skilte med "menú del día".

Hummer er ofte noget vi forbinder med en delikatesse, og derfor noget der er dyrt. Men på Galápagos kan du få lækker hummer til $25 til deling mellem to personer - det er da et steal! Og hvis du har kokkehatten på, kan du købe friske hummere ved havnen for $15-$20.

Restauranter med salater, pizza, burger osv. findes også her, så hvis ikke du er fan af den lokale mad eller fisk og skaldyr, dør du heldigvis ikke af sult, selvom det koster en smule mere!

 

Allianz Global Assistance - En flok legesyge delfiner på vej mod Bartolomé

En flok legesyge delfiner på vej mod Bartolomé

 

Godt at Vide

Der sejler både dagligt 2 gange om dagen mellem øerne, tidlig morgen og om eftermiddagen. Det koster $30 pr. vej, men du kan spørge efter en åben returbillet som koster $55.

Inden du sætter dig på flyet på fastlandet skal du betale $20 for et visa i lufthavnen, og når du ankommer til Galápagosøerne skal du betale $100 kontant i immigrationen. Det er vigtigt du gemmer immigrationspapiret til når du lander på fastlandet igen, hvis ikke du har papiret risikerer du at få en bøde.

Sørg for at have godt med $1, $5 og $10 sedler med dig til øerne, for det er ikke sikkert at de lokale kan give tilbage på $20, $50 eller $100 sedler.

Det er egentlig ret simpelt at organisere en rejse til Galápagosøerne, cruise eller ej, og du kan let tilpasse turen til dit eget budget. Vi tog selv den helt billige løsning og det kostede os 336kr. om dagen, men uden at vi gik på kompromis med dyrelivsoplevelserne. Galápagosøerne er for alle og de er faktisk lettere og billigere at besøge, end man lige skulle tro.

Flere blog-indlæg

Road trip i elbil? Sådan planlægges det!

3 skjulte perler i Italien

Disse fire byer er bestemt et besøg værdPopulære forsikringer

_____________________________________

Hvordan kan vi hjælpe?

Millioner af mennesker sætter deres lid til os! Med 1 sagsbehandling hvert 2. sekund er Allianz Global Assistance førende i verden inden for rejseforsikring og -assistance. Med et bredt udvalg af dækning for enkeltpersoner, par og familier med dækningsmulighederne Backpacker, Vintersport, Enkeltrejse eller Årsrejseforsikring er du dækket 24/7 med vores globale netværk.

FØLG OS OVER HELE VERDEN

Allianz Global Assistance - Worldpay-logo

Allianz Global Assistance rejseforsikring er tegnet af AWP P&C S.A. - Dutch Branch, opererer som Allianz Global Assistance Europe med kontorer på Poeldijkstraat 4, 1059 VM Amsterdam, Nederlandene. Registreret ved de hollandske myndigheder for de finansielle markeder (AFM) nr. 12000535, selskabsnr. 33094603.

AWP P&C S.A. er autoriseret af Autorité de Contrôle Prudential i Frankrig og er reguleret af det danske Finanstilsyn i forbindelse med udførelsen af forretninger Danmark.