5 af de bedste amerikanske
flodkrydstogter

For mange rejsende er et flodkrydstogt en behagelig tur ned af Mosel, Rhinen eller en af de andre store Europæiske floder. Ofte med stop i idylliske landsbyer og mulighed for at prøve lokale vine og delikatesser. Amerikanske flodkrydstogter tilbyder den samme behagelige rejseoplevelse, bare på den anden side af Atlanten.

   

Fordele ved amerikanske flodkrydstogter:

  • Mindre skibe: Flodkrydstogtskibe er mindre end krydstogtskibe på de åbne have, hvilket skaber en mere intim oplevelse. Dog stadig med komfortable kabiner og moderne faciliteter.
  • Stille, afslappet stemning: Her er ingen formel dress code og kun sjældent festaber. Passagerer på amerikanske river cruises er oftest over 50 med en fælles interesse i historie, kultur og natur.
  • Mere inkluderet: Mens store krydstogtskibe ofte opkræver adskillige ekstra gebyrer, inkluderer amerikanske flodkrydstogter normalt udflugter, drikkevarer og vin og øl til middagen.

   

Her er fem af de bedste flodkrydstogter i USA:

1. Blues og barbecue: Mississippi
Der er ingen bedre måde at opleve store Mississippi på, end et klassisk amerikansk krydstogt med floddamper. Disse er ikke forældede fartøjer, men moderne skibe, med store kahytter, elegante fællesrum og raffinerede restauranter. Det er muligt at tage på flodkrydstogt på både den øvre del af Mississippi - St. Louis til Minneapolis - og den nedre del, fra Memphis til New Orleans.

2. Bourbon og storbyens lys: Krydstogter på Ohio
Mississippi er ikke den eneste mægtige flod, der løber gennem The Midwest. Ohio floden flyder næsten 1600 kilometer fra Pittsburgh i Pennsylvania til Cairo i Illinois, og passerer både store byer og idylliske landsbyer på sin vej. På elleve dage kan du se blandt andet St. Louis' Gateway Arch, Louisvilles Jim Beam whiskey destilleri, Cincinnatis historiske arkitektur og Pittsburghs Mount Washington. Hvis din favorit del af denne sætning var "destilleri", er der også et 9-dages bourbon cruise på Ohio floden. Da båden sejler fra Memphis til Louisville, fordyber dette specielle krydstogt sig i den amerikanske tradition for bourbon-making - med smagning, foredrag og madlavning langs ruten.

3. Palmer og manater: Flodkrydstogt i Florida
Et af de mindre kendte amerikanske krydstogter transporterer dig gennem de smukkeste dele af det nordlige Florida, langt fra forlystelsesparkernes travlhed. Otte dages Great Rivers of Florida cruise begynder i Jacksonville, og sejler på St. Johns og Tolomato floderne til historiske byer som Palatka, Green Cove Springs og St. Augustine. Langs floderne kan du se de truede manater, mange fuglearter og observere alligatorer (fra en behagelig afstand).

4. Canyons og kyster: Columbia River
Krydstogter på Columbia floden udgår typisk fra Portland i Oregon, og slutter i Clarkston i Washington State. Højdepunkter omfatter den victorianske kystby Astoria, hvor firser klassikeren The Goonies blev filmet, samt Mount St. Helens og Mount Hood. Den naturskønne Columbia River Gorge og Hells Canyon, den dybeste canyon i Nordamerika, er også en del af dette spektakulære hjørne af USA.

5. Efterårsfarver og store palæer: Hudson River
Den første dag nyder du den hektiske energi i New York City, de næste ser du de smukke og rolige landskaber i The Catskills. Det er den oplevelse, der venter på et Hudson River-krydstogt. Du kan sejle fra New York til Albany, Poughkeepsie og West Point, med udflugter til historiske bygninger som for eksempel Hyde Park, Franklin D. Roosevelts fødested. Den bedste tid for dette togt er slutningen af september til begyndelsen af november, når efterårets farver er smukkest.

Allianz

Global leder indenfor forsikring og assistance

Rejse-forsikring

Få et tilbud online!

Flere blog-indlæg

Road trip i elbil? Sådan planlægges det!

3 skjulte perler i Italien

Disse fire byer er bestemt et besøg værdPopulære forsikringer

_____________________________________

Hvordan kan vi hjælpe?

Millioner af mennesker sætter deres lid til os! Med 1 sagsbehandling hvert 2. sekund er Allianz Global Assistance førende i verden inden for rejseforsikring og -assistance. Med et bredt udvalg af dækning for enkeltpersoner, par og familier med dækningsmulighederne Backpacker, Vintersport, Enkeltrejse eller Årsrejseforsikring er du dækket 24/7 med vores globale netværk.

FØLG OS OVER HELE VERDEN

Allianz Global Assistance - Worldpay-logo

Allianz Global Assistance rejseforsikring er tegnet af AWP P&C S.A. - Dutch Branch, opererer som Allianz Global Assistance Europe med kontorer på Poeldijkstraat 4, 1059 VM Amsterdam, Nederlandene. Registreret ved de hollandske myndigheder for de finansielle markeder (AFM) nr. 12000535, selskabsnr. 33094603.

AWP P&C S.A. er autoriseret af Autorité de Contrôle Prudential i Frankrig og er reguleret af det danske Finanstilsyn i forbindelse med udførelsen af forretninger Danmark.