De 3 mest populære roadtrips i USA

Oplev Amerika med et uforglemmeligt roadtrip. De forenede stater er så vidstrakte, at der nærmest er uendelige muligheder for at planlægge og tage en længere køretur. Fra østkysten til vestkysten eller fra nord til syd, her er tre af de mest populære roadtrips som et overblik:

   

Route 66

Route 66, færdiggjort i 1926, er nok den mest berømte rute i Amerika. Oprindeligt var det en historisk motorvej, der startede i Chicago og sluttede i Santa Monica ved Stillehavet. Den historiske Route 66 løber gennem Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona og Californien, og er ikke mindre end 4000 kilometer lang. Men Route 66 findes officielt ikke længere. Den tidligere US66, som blev kaldt Route 66, blev erstattet i 1985 som et resultat af det nyere Interstate Highway System.

Selvom du kan følge Route 66 hele vejen og i begge retninger, finder mange rejsende det bedst at starte i Chicago og køre mod og til Los Angeles. Under rejsen møder du attraktioner som Cadillac Ranch, Tinkertown og Grand Canyon. Route 66 er et roadtrip i USA, som du aldrig vil glemme.

  

Roadtrip langs vestkysten 

Hvis du har tre uger, kan du passende følge en rute gennem de store byer og den smukke natur på vestkysten af Amerika. San Francisco er en fremragende start for din rejse. Gennem sceniske ørkenlandskaber kører du gennem Las Vegas til Los Angeles.

Under turen kører du i timevis forbi smukke naturparker, ligesom du kan se mange forskelligartede seværdigheder eller bare slappe af på de varme strande på kysten. På ruten passerer du Golden Gate Bridge, Grand Canyon, Death Valley, Las Vegas og mange andre specielle og unikke steder. Kort sagt; for mange steder til at nævne her, men alle bestemt et besøg værd.

Hele ruten er 3100 kilometer lang og det kræver de 3 uger at få det meste ud af turen. Husk, at du bruger meget tid i bilen. Så hvis du har brug for et par dage til hvile, er det tilrådeligt at planlægge ekstra feriedage. Så har du tid nok til at se alt. Det er også muligt at starte fra Los Angeles, Las Vegas eller San Diego.

    

Roadtrip langs østkysten

Der er også masser at gode ruter på østkysten af USA. Tænk på byer som New York og Washington eller naturfænomener som Niagara Falls og Smokey Mountains. Igen vil et roadtrip tage cirka 3 uger. Mange starter i New York, hvor du passende kan planlægge et par dage eller tre for at opdage den fantastiske storby. Besøg bl.a. imponerende Times Square, historiske Ground Zero, hvor WTC-tårnene var placeret, eller altid smukke Central Park.

Dernæst kan du stoppe i Niagara Falls, Hvor de imponerende vandfald efterlader et stort indtryk. Du kan beundre dem på afstand, eller du kan vælge at se dem tæt på med en 'Maid of Mist' tour. Det er også let at krydse grænsen til Canada, og opleve smukke Niagara-on-the-Lake. Derefter fortsætter din rejse mod Pittsburgh, en af Amerikas bedste sports byer, hvor du absolut bør se en (amerikansk-)football eller baseball kamp. Turen fortsætter herefter i den smukke natur, som østkysten har at tilbyde. For eksempel kører du langs Great Smokey Mountains, kendt for smukke bjerge og Appalachian-kulturen.

Efter den lange køretur kan du slappe af på en af verdens længste strande, Virginia Beach. Tag en tur på stranden og en forfriskende dukkert i Atlanterhavet. En biltur langs østkysten er naturligvis ikke færdig uden Washington DC. USA's hovedstad er bestemt værd at tage sig tid til. De mange museer, monumenter og parker er alene et besøg værd. Ved afslutningen af roadtrippet flyver eller kører du tilbage til New York, hvor du stadig kan nyde 'Byen, der aldrig sover'.

Du kan læse flere tips på vores tidliger blogpost Det perfekte road trip i USA.

Allianz

Global leder indenfor forsikring og assistance

Rejse-forsikring

Få et tilbud online!

  

      < 4 Pakketips 

Flere blog-indlæg

Road trip i elbil? Sådan planlægges det!

3 skjulte perler i Italien

Disse fire byer er bestemt et besøg værdPopulære forsikringer

_____________________________________

Hvordan kan vi hjælpe?

Millioner af mennesker sætter deres lid til os! Med 1 sagsbehandling hvert 2. sekund er Allianz Global Assistance førende i verden inden for rejseforsikring og -assistance. Med et bredt udvalg af dækning for enkeltpersoner, par og familier med dækningsmulighederne Backpacker, Vintersport, Enkeltrejse eller Årsrejseforsikring er du dækket 24/7 med vores globale netværk.

FØLG OS OVER HELE VERDEN

Allianz Global Assistance - Worldpay-logo

Allianz Global Assistance rejseforsikring er tegnet af AWP P&C S.A. - Dutch Branch, opererer som Allianz Global Assistance Europe med kontorer på Poeldijkstraat 4, 1059 VM Amsterdam, Nederlandene. Registreret ved de hollandske myndigheder for de finansielle markeder (AFM) nr. 12000535, selskabsnr. 33094603.

AWP P&C S.A. er autoriseret af Autorité de Contrôle Prudential i Frankrig og er reguleret af det danske Finanstilsyn i forbindelse med udførelsen af forretninger Danmark.