Glem regnvejr og blæst: Storbritannien er fuld af oplevelser

Man behøver ikke rejse langt væk for at få store oplevelser på sin ferie. Storbritannien har meget mere at byde på end London Eye og fish and chips. Det gamle imperium  består af nationerne England, Wales, Nordirland og Skotland. Fra det skotske højland i nord til Dovers hvide kyst i syd så er Storbritannien et besøg værd for enhver kultur-, historie- og naturelsker. Og så ligger det lige på den anden side af vandet!

   

Oppefra og ned: Start i det skotske højland

Skotland er Englands søster mod nord og er først og fremmest kendt for sin storslåede natur. Hvis I vil have en aktiv ferie, så er er Skotlands bjerge, blanke søer og frodige skove det perfekte udgangspunkt. Her kan man vandre, fiske, spille golf og af og til støde på slotte og ruiner helt tilbage fra middelalderen. Det eventyrlige og rustikke Eilean Donan Castle stammer fra 1300-tallet og står på en lille ø, lige hvor tre store søer mødes.

Hovedstaden Edinburgh byder på en god blanding af storbyliv og rå natur. Lidt udenfor byen kan I bestige den udslukte vulkan Arthur’s Seat og få et imponerende overblik over byen. Edinburgh ligger ud til kysten hvilket betyder at man her kan finde nogle af de kilometervis af skønne sandstrande som findes i Skotland. En ligeså smuk udsigt kan I nyde fra det historiske Edinburgh Castle – midt i byen. Edinburgh er desuden kendt for sit livlige kulturliv med teater, musik og moderne kunst. I vil også få rig mulighed for at smage på de særlige skotske specialiteter. Hvad med en Angus bøf og en øl fra et af de lokale bryggerier til at afslutte dagen på?

   

Følg de største kunstneres fodspor igennem England

Man behøver ikke komme fra storhed for at blive til noget stort. Det er Liverpools meste berømte bysbørn The Beatles et levende eksempel på. De fire unge mænd startede her deres rejse til berømmelse, nærmere bestemt på Cavern Club i Mathew Street. På British Music Experience museet kan man udover The Beatles stifte bekendtskab med hele den stolte britiske musikhistorie fra David Bowie til Spice Girls m.m.

Midt i landet, ned til floden Avon, finder I en af Englands mest feterede sønners hjemby; William Shakespeare blev født her i 1564, og byen bærer tydeligt præg af digterens tilstedeværelse. Her er hele tre teatre, og selvfølgelig må man ikke gå glip af selveste Shakespeares fødested. Fra et hyggeligt Bed & Breakfast i et af de historiske huse kan I opleve Stratford-upon-Avons charme helt tæt på.

Rejser I endnu længere sydpå – og endnu længere tilbage i tiden – kan I i Wiltshire opleve det 5000 år gamle stenmonument Stonehenge. Disse enorme stenkonstruktioner vækker stadig undren og beundring så mange år efter. Området omkring monumentet byder desuden på gravhøje, forhistoriske huse og et Visitor’s Centre som vil afsløre nogle af Stonehenges mysterier.

Englands sydkyst er kendt for sine strande, palmer og hvide klipper. Besøg fx Cornwall halvøen i sommerhalvåret og nyd en strandferie på et rigtigt engelsk badehotel.

  

Rigtig god rejse!

Allianz

Global leder indenfor forsikring og assistance

Rejse-forsikring

Få et tilbud online!

  

      < Blog oversigt 

Flere blog-indlæg

Road trip i elbil? Sådan planlægges det!

3 skjulte perler i Italien

Disse fire byer er bestemt et besøg værdPopulære forsikringer

_____________________________________

Hvordan kan vi hjælpe?

Millioner af mennesker sætter deres lid til os! Med 1 sagsbehandling hvert 2. sekund er Allianz Global Assistance førende i verden inden for rejseforsikring og -assistance. Med et bredt udvalg af dækning for enkeltpersoner, par og familier med dækningsmulighederne Backpacker, Vintersport, Enkeltrejse eller Årsrejseforsikring er du dækket 24/7 med vores globale netværk.

FØLG OS OVER HELE VERDEN

Allianz Global Assistance - Worldpay-logo

Allianz Global Assistance rejseforsikring er tegnet af AWP P&C S.A. - Dutch Branch, opererer som Allianz Global Assistance Europe med kontorer på Poeldijkstraat 4, 1059 VM Amsterdam, Nederlandene. Registreret ved de hollandske myndigheder for de finansielle markeder (AFM) nr. 12000535, selskabsnr. 33094603.

AWP P&C S.A. er autoriseret af Autorité de Contrôle Prudential i Frankrig og er reguleret af det danske Finanstilsyn i forbindelse med udførelsen af forretninger Danmark.