Storbytur om vinteren: Ren romantik eller historisk eventyr sydpå?

Ønsker du at tage på storbytur og leder efter en god vinterdestination? Vi har samlet 5 gode forslag til, hvor du kan rejse hen i vinterhalvåret. Alle byer kan tilbyde mange forskellige oplevelser. Nogle af destinationerne ligger forholdsvis tæt på Danmark. Andre ligger længere sydpå. Vælg den destination der passer bedst til dig.

Storbytur om vinteren med romantiske undertoner
Er du helt vild med vinterlig romantik? Så er der flere byer, du kan besøge om vinteren. Det er byer, der kan tilbyde masser af vinterromantik, og du behøver ikke engang at rejse langt væk. Vi har her valgt to byer ud, London og Amsterdam.

London er altid et besøg værd uanset årstid
London er en spændende by at besøge uanset årstid. Det er forbavsende hyggeligt at slentre gennem gaderne i London også om vinteren. I forhold til Danmark plejer temperaturen at være lidt højere, men vejret er noget omskifteligt lige som herhjemme.

Et væld af verdensberømte museer og teatre
I dagtimerne kan du besøge museer (fx British Museum, Natural History Museum), gallerier (fx Tate Gallery) eller det berømte vokskabinet Madame Tussaud's, shoppe, se seværdigheder (Big Ben, Tower Bridge, Buckingham Palace, Piccadilly Circus, Trafalgar Square) og udforske London på gåben, via bus og/eller the Underground (the Tube). Om aftenen kan du nyde kulinariske lækkerier, tag på pub og gå i teatret, der altid har noget godt at byde på.

Tip: I London kan du finde mange indiske restauranter. Er du til indisk mad, kan du få et dejligt indisk måltid i Brick Lane, den kulinariske gade i London med de fleste indiske restauranter. Husk, at det indiske køkken kan være meget krydret – og derfor ideel til at få temperaturen op!

Allianz

Global leder indenfor forsikring og assistance

Rejse-forsikring

Få et tilbud online!

Hyggelige Amsterdam med de mange kanaler
Amsterdam er en virkelig hyggelig og romantisk by. Byen ligger relativ tæt på Danmark og er trods den korte afstand alligevel noget anderledes end danske byer. Byens mange kanaler, husbåde og kanalhuse er alene et besøg værd. Her finder du også mange hyggelige caféer.
Besøger du Amsterdam om vinteren, kan du være heldig at kunne opleve skøjteløb på kanalerne.

Romantisk kanaltur
En ferie til Amsterdam bør inkludere en kanaltur. Har du været på kanalrundfart i København, ved du, hvor fint det er at se byen fra vandet. Det er også yderst afslappende. Det er både fint at tage en tur om dagen og om aftenen. Det kan nemt blive en fin romantisk tur om aftenen, når der er lys tændt på broer og i alle husene.

Rig på kulturelle oplevelser
Byen er rig på kulturelle oplevelser, der er mange museer (fx Rembrandt-museet og Van Gogh-museet, The Canal House Museum), Anne Franks hus, teater m.m. Der er desuden et rigt og livligt natteliv. Amsterdam har også et vælg af spændende specialbutikker, så er du i shoppehumør, er der rigtig gode muligheder for at powershoppe. Kig efter De negen straatjes - De ni små gader. Er du til diamanter, så tag på en gratis guidet tur på Gassan Diamonds.

Tip: Et besøg på Een bruin café (En brun café) er et must. Klassikeren er Café Hoppe på Spui fra 1670, en hyggelig pub. Smag en hollandsk øl og de obligatoriske snacks.

Historisk eventyr sydpå med sol og varme
Er du ikke til masser af kulde, sne og ski? Foretrækker du sollys i den mørkeste periode af året? Så er den bedste destination en, der ligger længere sydpå. Dit humør vil sikkert blive meget bedre, når du besøger en af disse byer.

Valencia – et super godt alternativ til Barcelona
Tag på en storbytur til Valencia. Det er den tredjestørste by i Spanien. Det er endnu ikke alle, der har fået øjnene op for denne dejlige by, så udnyt det og glæd dig over det mindre antal turister, der render rundt her i forhold til fx en populær by som Barcelona. Valencia har alt dét, Barcelona har: God mad og drikke, by og strand, gamle historiske områder, men også moderne arkitektur. Og en vigtig detalje: Et usædvanlig mildt klima med temperaturer omkring tyve grader i vintermånederne.

Tip: Besøg Ciudad de las Artes y las Ciencias (City of Arts and Sciences). En arkitektonisk perle, der er designet af Santiago Calatrava og Félix Candela. Kunst- og videnskabsbyen indeholder et science museum, operahus, et planetarium og en fodgængerpromenade, hvor der er en smuk udsigt over byen.

De klassiske byer: Rom og Athen
Rom er Italiens hovedstad og landets største by. Athen er Grækenlands hovedstad og landets største by. Rom og Athen er begge placeret omkring Middelhavet, så klimaet er behageligt hele året rundt. Begge byer har mange smukke ting at se på fx templet Parthenon eller Akropolis i Athen eller Vatikanmuseet i Rom.

For dig, der elsker kunst, kultur og historie er disse to storbyer absolut selvskrevne topdestinationer. Du har virkelig mulighed for at indleve dig i fortiden og tage på et historisk eventyr. Begge byer har et hav af seværdigheder, der omfatter kirker, byporte, broer, historiske bygninger, monumenter, statuer, pladser og meget mere. Den sydlige dolce vita mentalitet får du helt gratis. Derudover får du naturligvis mulighed for at få enten lækker italiensk eller græsk mad.

Tip: Lær dig selv nogle grundlæggende ord og vendinger på italiensk. Romerne kan virke arrogante, men når du appellerer til dem på deres sprog, får du hurtigere en venligere behandling.

God rejse!

Flere blog-indlæg

Road trip i elbil? Sådan planlægges det!

3 skjulte perler i Italien

Disse fire byer er bestemt et besøg værdPopulære forsikringer

_____________________________________

Hvordan kan vi hjælpe?

Millioner af mennesker sætter deres lid til os! Med 1 sagsbehandling hvert 2. sekund er Allianz Global Assistance førende i verden inden for rejseforsikring og -assistance. Med et bredt udvalg af dækning for enkeltpersoner, par og familier med dækningsmulighederne Backpacker, Vintersport, Enkeltrejse eller Årsrejseforsikring er du dækket 24/7 med vores globale netværk.

FØLG OS OVER HELE VERDEN

Allianz Global Assistance - Worldpay-logo

Allianz Global Assistance rejseforsikring er tegnet af AWP P&C S.A. - Dutch Branch, opererer som Allianz Global Assistance Europe med kontorer på Poeldijkstraat 4, 1059 VM Amsterdam, Nederlandene. Registreret ved de hollandske myndigheder for de finansielle markeder (AFM) nr. 12000535, selskabsnr. 33094603.

AWP P&C S.A. er autoriseret af Autorité de Contrôle Prudential i Frankrig og er reguleret af det danske Finanstilsyn i forbindelse med udførelsen af forretninger Danmark.