Thanksgiving: Fokus på taknemmelighed og samvær

I USA bliver Thanksgiving altid fejret den fjerde torsdag i november. Thanksgiving Day er en national helligdag og blev oprindeligt fejret som en takkefest i forbindelse med høsten, en form for høstfest. Selv om denne fest ikke er enestående eller usædvanlig, har amerikanerne alligevel formået at gøre Thanksgiving Day til noget særligt og bemærkelsesværdigt ved at holde godt fast i deres mange traditioner.

 

Thanksgiving Day skaber en følelse af samhørighed

Thanksgiving Day er en national helligdag og har haft en stor betydning for amerikanerne i mange år. USA er et stort land, og de forskellige stater har igennem historien fejret Thanksgiving på forskellige datoer. I 1863 blev den for første gang fejret af alle stater på samme dato med hjælp fra præsident Abraham Lincoln.

Da Thanksgiving Day blev en officiel national helligdag, blev der skabt grobund for en fællesfølelse af amerikansk enhed, et fællesskab eller en samhørighed. Thanksgiving har tidligere været fejret den sidste torsdag i november, men det blev ændret i 1941 til den fjerde torsdag i november af præsident Franklin D. Roosevelt.

 

National helligdag bringer familien sammen

USA er et meget stort land med 50 stater, et føderalt distrikt (hovedstaden Washington D.C.) og 14 territorier. Lige som i Danmark rejser nogle folk væk fra deres fødeby af forskellige årsager. Det betyder, at de kan bo langt væk fra deres familie. De store afstande i USA betyder, at nogle familier kun ser hinanden få gange om året. Især Thanksgiving Day spiller en stor rolle for familiesammenholdet. Ferien i forbindelse med Thanksgiving giver folk en god mulighed for og anledning til at besøge familien.

 

Fokus på taknemmelighed og samvær

Thanksgiving giver folk mulighed for at stoppe lidt op og huske at være taknemmelige og værdsætte, dét de har. I vores meget travle hverdag er det måske derfor at Thanksgiving synes at blive mere og mere populært, ikke kun i USA, men også andre steder i verden. Vi har brug for at mødes, hygge og nyde hinandens selskab. Vi har brug for samvær. Vi har også godt af at kigge indad, og ikke kun fokusere på dét vi mangler.

 

Fire stærke Thanksgiving traditioner

1. Hjælp til de mest trængende

Ofte ved højtider er det tydeligt at se, at ikke alle mennesker har det lige nemt. I forbindelse med Thanksgiving bliver der derfor også søgt efter frivillige, der kan hjælpe til. Der bliver samlet penge ind, og der bliver fx tilbudt gratis middag til de mest trængende.

2. Kalkun og masser af dejlig mad

Til den store Thanksgiving middag bliver der traditionelt serveret farseret kalkun med fx kartoffelmos, majs og tranebærsauce. I løbet af Thanksgiving-ferien bliver der også spist mange forskellige tærter fx græskartærte, tærte med hakket oksekød, pecantærte og æbletærte. Der bliver i det hele taget spist masser af dejlig mad i stil med vores danske juletraditioner.

3. Thanksgiving Parade

Det er også en tradition at se eller deltage i en Thanksgiving Parade, særligt i de store byer. Macy's Thanksgiving Day Parade i New York er den mest kendte parade. Der er rigtig mange mennesker, udklædninger, balloner, musik og festlig stemning.

4. Black Friday — startskuddet på julehandlen

Thanksgiving Day bliver fejret lige op til december, som står i julens tegn. På Black Friday, dagen efter Thanksgiving Day, går mange amerikanere derfor ud for at shoppe til den helt store guldmedalje. Folk har fri, butikkerne holder ekstra længe åbent og har masser af gode tilbud. Mange varer bliver sat ned netop den dag for at tiltrække så mange kunder som muligt. Rigtig mange amerikanere tager af god grund hul på det store julegaveindkøb, som alligevel står for døren. Black Friday er en af årets største og travleste indkøbsdage.

Har du ikke tid til at rejse til USA for at opleve en ægte amerikansk Thanksgiving, kan du godt fejre det i mindre skala herhjemme i Danmark. Find opskrifter og inspiration på internettet. Og husk, at det handler om at værdsætte dét du har og være sammen med din familie eller venner.

Happy Thanksgiving!

Allianz

Global leder indenfor forsikring og assistance

Rejse-forsikring

Få et tilbud online!

Flere blog-indlæg

Road trip i elbil? Sådan planlægges det!

3 skjulte perler i Italien

Disse fire byer er bestemt et besøg værdPopulære forsikringer

_____________________________________

Hvordan kan vi hjælpe?

Millioner af mennesker sætter deres lid til os! Med 1 sagsbehandling hvert 2. sekund er Allianz Global Assistance førende i verden inden for rejseforsikring og -assistance. Med et bredt udvalg af dækning for enkeltpersoner, par og familier med dækningsmulighederne Backpacker, Vintersport, Enkeltrejse eller Årsrejseforsikring er du dækket 24/7 med vores globale netværk.

FØLG OS OVER HELE VERDEN

Allianz Global Assistance - Worldpay-logo

Allianz Global Assistance rejseforsikring er tegnet af AWP P&C S.A. - Dutch Branch, opererer som Allianz Global Assistance Europe med kontorer på Poeldijkstraat 4, 1059 VM Amsterdam, Nederlandene. Registreret ved de hollandske myndigheder for de finansielle markeder (AFM) nr. 12000535, selskabsnr. 33094603.

AWP P&C S.A. er autoriseret af Autorité de Contrôle Prudential i Frankrig og er reguleret af det danske Finanstilsyn i forbindelse med udførelsen af forretninger Danmark.