6 fantastiske steder at tage hen i Portugal og flere gode tips

Portugal er et populært rejsemål. Portugal har et dejligt middelhavsklima og nogle af de bedste strande i Europa. Landet har en varieret og smuk natur med flade, hvide sandstrande ved Algarvekysten, bjerge, floder, sletter, vinmarker og store arealer dækket af skov. Er du mest til kultur og historie, kan du besøge Det Nationale Palads i Sintra, middelalderbyen Óbidos eller den spændende hovedstad, Lissabon, som minder meget om San Francisco. Herunder får du mindst 6 idéer til, hvad du kan vælge at se i Portugal.

   

Hvor skal du tage hen?

De fleste portugisere bor langs kysten. Det er der mange gode grunde til. Havet og de smukke strande er to vigtige grunde. Med utallige muligheder på hånden kan det være svært at vælge, hvor du skal tage hen.

  

Herunder er der mindst 6 gode idéer til, hvad du kan vælge at se.

   

1. Algarve

Algarve ligger i den sydlige del af Portugal. Algarvekysten er omkring 160 kilometer lang og har mange forskellige stande at vælge imellem. Vest for byen Albufeira, der ligger i Faro-distriktet, er strandene ofte dramatiske med stejle klipper. Øst for Albufeira er strandene brede og kilometerlange. Her finder du Europas bedste sandstrande. Det er derfor også et af de mest populære ferieområder i Portugal.

Gå på opdagelse i baglandet
Selv om Algarve er kendt for sine strande, er der også mange fantastiske oplevelser inde i landet. Du kan tage på en jeepsafari og køre på de små veje eller tage på en vandretur i Parque Natural da Ria Formosa eller i nationalparken Costa Vicentina. Du vil heller ikke fortryde en udflugt til Ponte de Piedade og et besøg i byen Lagos. I Algarve finder du desuden mange gode golfbaner.

Tip: Rejs i vinterhalvåret
Algarve er en helårsdestination. Hvis du vil undgå den dyre højsæson og den helt store menneskemængde, kan du tage af sted i efteråret til midten af marts måned.

   

2. São Miguel, Azorerne

Søger du de helt store naturoplevelser, kan du vælge at tage til Azorerne eller nærmere bestemt den grønne ø, São Miguel. Azorerne er et ørige, der består af ni øer, hvor São Miguel er den største ø.

Vidunderlig natur
På øen kan du opleve vulkanske kratere med blågrønne søer fx Lagoa do Fogo og Lagoa das Sete Cidades, termiske kilder i Furna-dalen og en stor frodighed især på den nordøstlige del af øen. Her kan du besøge naturparken, Ribeira dos Caldeirões, ved byen Nordeste. Du kan også tage på en sejltur på Atlanterhavet og se hvaler og delfiner.

Besøg eller bo i Ponta Delgada
Ponta Delgada er øens hovedstad. Den ligger ud til vandet. Her er der mange historiske bygninger, spændende butikker og andre seværdigheder. Der er smukke parker, en havn og marina med mange lystbåde og store krydstogtskibe. Ønsker du at spille golf, kan du fx besøge golfbanerne Batalha og Furnas, som ligger tæt på Ponta Delgada.

   

3. Coimbra

Coimbra er en kendt universitetsby, der ligger mellem Porto og Lissabon. Det er en af de ældste byer i Portugal og har været Portugals hovedstad. Det er en smuk by med hyggelige caféer, gode restauranter, spændende butikker, mange velholdte bygninger og gamle kirker. Den har desuden en af Portugals største botaniske haver.

Tip: Tag til Fragas de São Simão
Bor du i Coimbra eller tæt på, kan du køre en tur til Fragas de São Simão. Her finder du en meget smuk oase af små søer, vandfald og floder. Nyd den smukke natur og slap helt af.

   

4. Porto

Porto ligger i det nordlige Portugal. Porto er Portugals næststørste by. Byen ligger ved Douro-flodens udmunding i Atlanterhavet. Det historiske centrum er fredet af Unesco. Fra Porto kan du tage på udflugter til Douro-dalen. Her finder du frodige vinmarker, et væld af citrus-, mandel-, oliven- og figentræer, Douro-floden og et meget smukt landskab. En del af området er beskyttet af UNESCO. I maj, oktober og november er temperaturen fornuftig. Om sommeren kan temperaturen nemt komme over 40 grader.

Portvinssmagning
Er du til portvin, kan du overnatte på en vingård og opleve en eller flere vinsmagninger dér, hvor vinen bliver lavet. Du kan også vælge at finde et eller flere portvinshuse i Porto, der ofte ligger i gamle historiske bygninger, hvor stilen er meget charmerende.

Togtur eller flodsejlads langs floden Douro
Du kan også tage på en togtur med Linha do Douro langs Douro-floden fra fx Peso da Régua, der er det officielle centrum i portvinsdistriktet. Der er også mulighed for at tage på en flodsejlads eller flodkrydstogt.

   

5. Lissabon

Lissabon er Portugals hovedstad og minder meget om San Francisco. Lissabon er en meget gammel by og har en spændende historie, masser af flot arkitektur, boulevarder, monumenter og mange kulturtilbud herunder store museer. Den er kendt for sine meget stejle gader, sporvogne og fantastiske udsigter.

Castelo de São Jorge, Det Nationale Palads og Óbidos
Den er bygget på og omkring syv høje. Der er meget store niveauforskelle. På højen São Jorge er der en imponerende udsigt ud over byen. Her ligger Castelo de São Jorge, som kan ses fra næsten alle steder i byen. Det Nationale Palads i Sintra ligger ikke langt fra Lissabon. Du kan køre til middelalderbyen Óbidos fra Lissabon på lidt over 1 times kørsel i bil.

En dag med sporvogn
Tager du til Lissabon, bør du sætte god tid af til at køre med sporvogn rundt i byen. Du kan køre på kryds og tværs og vælge linjer, der kører forbi alle de vigtige steder i byen. Linje 15 og 28 skulle være de mest interessante i forhold til seværdigheder. Du får set og oplevet meget på kort tid. Køb en 24-timers billet og brug sporvognene lige som en hop af og på sightseeing-bus.

Tip: Start tidligt eller vent til senere på dagen
Vælger du at tage med de to populære linjer, kan det være en fordel at komme af sted tidligt eller vælge at køre rundt senere på dagen. Dette tip gælder især, hvis du rejser til Lissabon i højsæsonen.

Prøv også en eller flere af kabelbanerne. Det kan være meget belejligt, når benene er blevet trætte.

    

6. Madeira

Madeira er en øgruppe, der ligger ud for Marokkos kyst og nord for De Kanariske Øer, hvor hovedøen også hedder Madeira. Funchal er Madeiras hovedstad, der minder lidt om Lissabon. Madeira blev skabt ved et vulkanudbrud, hvilket gør, at øen har en ekstra spændende natur. Madeira er en meget populær rejsedestination og har været det i årtier – ikke uden grund.

Frodig natur og mildt klima
Øen er kendt for sin frodige natur, sit milde klima, sine mange smukke blomster, grønne bjerge, dybe dale, flotte udsigter, hyggelige små byer, gode restauranter og butikker. Der er mange naturparker og naturreservater, og der er flere planter, som kun findes på Madeira. Madeira er desuden kendt for sin vin af samme navn.

Bad i vulkankratere
Madeira har ingen naturlige badestrande med sand. Der er til gengæld flere naturskabte swimmingpools eller saltvandssvømmebassiner, mange almindelige swimmingpools og flere kunstigt anlagte strande med sand fra Marokko fx i Machico.

Se Madeira til fods, med bus eller taxa
Madeira har et velfungerende bussystem og gode muligheder for at hyre en taxa. Du kan også finde en sightseeing-bus og købe en dagsbillet og hoppe af og på hele dagen.

Se øens bedste udsigt fra Pico do Arieiro
Vil du opleve Madeiras storslåede natur, skal du tage til Pico do Arieiro, der ligger nord for Funchal. Elsker du at vandre, finder du en af de mest spektakulære vandrestier fra Pico do Arieiro til Pico Ruivo. Husk at medbringe ekstra overtøj for temperaturen er noget lavere her end i Funchal.

Sejltur til Porto Santo
Fra Madeira er der en færgeforbindelse til øen Porto Santo. Porto Santo har en fin lang sandstrand. Der ligger flere mindre øer omkring Porto Santo, og det er en smuk sejltur. Landskabet på øen er hovedsagelig bakker og åser. Det højeste punkt er på 517 meter.

Hvad skal du ellers se eller lave på Madeira?

Tage på Levada-vandringer - vandringer langs Madeiras vandingskanaler

 • Spille golf
 • Klatre
 • Cykle
 • Surfe
 • Prøve canyoning
 • Se Madeiras blomsterfestival
 • Se Den botaniske have i Funchal se fx regnskovsorkideer og dragetræer
 • Tage på dybhavsfisketur
 • Se det lokale marked, Mercado dos Lavradores
 • Besøge Sé-katedral, som er meget flot indeni
 • Tage kabelbanen fra Parque Almirante Reis op til den smukke by Monte
 • Tage fra byen Monte til Funchal i kurveslæde

  

Nabo til Atlanterhavet og Spanien

Portugal ligger på Den Iberiske Halvø i det sydvestlige Europa ud til Atlanterhavet og grænser op til Spanien i nordlig retning og mod øst. Portugal er inddelt i 18 distrikter. I Atlanterhavet ligger øgrupperne Madeira og Azorerne, som hører ind under Portugal.

Mange gode oplevelser
Rejser du til Portugal, er der rig mulighed for at få mange gode oplevelser, uanset om du er til naturoplevelser, strand og solferie, arkitektur, kultur, historie, mad, vin, golf eller shopping. I Portugal kan du som turist med fordel købe tøj, fodtøj og portvin. Er du interesseret i arkitektur og historie vil et besøg i middelalderbyen Óbidos eller Det Nationale Palads i Sintra være en spændende oplevelse.

Rigtig god tur!

Allianz

Global leder indenfor forsikring og assistance

Rejse-forsikring

Få et tilbud online!

Flere blog-indlæg

Road trip i elbil? Sådan planlægges det!

3 skjulte perler i Italien

Disse fire byer er bestemt et besøg værdPopulære forsikringer

_____________________________________

Hvordan kan vi hjælpe?

Millioner af mennesker sætter deres lid til os! Med 1 sagsbehandling hvert 2. sekund er Allianz Global Assistance førende i verden inden for rejseforsikring og -assistance. Med et bredt udvalg af dækning for enkeltpersoner, par og familier med dækningsmulighederne Backpacker, Vintersport, Enkeltrejse eller Årsrejseforsikring er du dækket 24/7 med vores globale netværk.

FØLG OS OVER HELE VERDEN

Allianz Global Assistance - Worldpay-logo

Allianz Global Assistance rejseforsikring er tegnet af AWP P&C S.A. - Dutch Branch, opererer som Allianz Global Assistance Europe med kontorer på Poeldijkstraat 4, 1059 VM Amsterdam, Nederlandene. Registreret ved de hollandske myndigheder for de finansielle markeder (AFM) nr. 12000535, selskabsnr. 33094603.

AWP P&C S.A. er autoriseret af Autorité de Contrôle Prudential i Frankrig og er reguleret af det danske Finanstilsyn i forbindelse med udførelsen af forretninger Danmark.