Jul i New York: Oplev amerikanernes jul i stor skala

Drømmer du om at opleve et gigantisk overflod af lyskæder, julepynt og julestemning, er New York det helt rigtige sted at tage hen. Hold jul i New York og oplev hvordan amerikanerne fejrer julen med andre traditioner, end vi kender herhjemme. Her får du nogle idéer til, hvad du skal nå at se og opleve.

 

The Big Apple er blevet et opnåeligt rejsemål

At rejse helt til USA har for mange været mere ønsketænkning end en reel mulighed. Nu er priserne på flybilletterne imidlertid blevet så lave, at store og fantastiske New York, The Big Apple, er et mere opnåeligt rejsemål selv for et kortere ophold.

Drømmer du samtidig om at opleve amerikansk julestemning i stor skala, er det oplagt at tage til New York i juleferien.

 

Hold jul i New York

Det er vildt. Det er stort. At tage turen helt til New York. Men elsker du jul, er det oplagt at holde jul netop i New York. Jul er meget mere end juleaften og julegaver. Jul er også julestemningen op til højtiden. Flot julebelysning og julepynt alle steder. Det er hyggeligt. Juleindkøb og juleforberedelser, småkagebagning og julekonfekt. Julefrokoster.

Er du bare vild med jul, og alt hvad der hører julen til, så plejer du sikkert også at se amerikanske julefilm som fx ’Alene hjemme’ eller ’Fars fede juleferie’ i din juleferie. Nu kan du opleve noget af det selv. Være der og se de gigantisk mange julelys, smukt julepynt og julemænd overalt.
New York er en stor by, så hvad skal du helt sikkert nå at se?

 

Her har du en must-see liste over ting, du skal se, inden du rejser hjem:

  

 • Rockefeller Center juletræet (30 Rockefeller Plaza)
 • Rockefeller juleshow (tjek dato)
 • Vinduesshopping eller shopping hos Saks, Macy’s, Daffy’s, Bloomingdales, Barneys og Bergdorfs
 • Besøge Soho og Greenwhich Village – her kan du finde unikke gaver
 • Julemarkedet i Bryant Park
 • The Columbus Circle Holiday Market
 • Historic Central Park
 • The Union Square Holiday Market.

 

Vigtige attraktioner uafhængig af årstid:

  

 • Oplev udsigten fra Empire State Building
 • Statue of Liberty
 • Times Square
 • Brooklyn Bridge
 • Roosevelt Island Pram
 • Guggenheim Museet
 • Chinatown i New York
 • South Street Seaport/Pier 17 - udsigt til Brooklyn Bridge, New York Harbour og East River
 • Staten Island Ferry - kom tæt på Statue of Liberty, Ellis Island og udsigt til Lower Manhattan - helt gratis.

    

Det er spændende at opleve jul i et andet land

  

Selv om det er vældig hyggeligt at være hjemme i december måned og rende til julefrokoster og være sammen med familien i juledagene, er det også spændende at opleve julen i et andet land. De amerikanske juletraditioner er lidt anderledes end de danske, men der er naturligvis mange ligheder.

  

Mange elektriske lyskæder og udendørs julepynt

  

Som du har set i amerikanske julefilm, er der mange, der pynter deres husfacade med elektriske lyskæder. Flere har også lysende rensdyr eller anden udendørs julepynt stående i haven. Juletræet har også elektriske lyskæder og står tændt hele julen. Amerikanerne laver også juledekorationer og julekranse.

  

Julestrømpe ved pejsen

  

De går meget op i at hænge en julestrømpe op ved pejsen. Det er til godter, som julemanden (Santa Claus) kommer med sammen med gaverne til de artige børn, når han kravler ned gennem skorstenen juleaften.

  

Amerikanerne får først deres julegaver den 25. december

  

I modsætning til i Danmark skal de små børn (og alle de voksne) vente med at få deres gaver til juledag, altså den 25. december. De skal så ikke vente hele dagen på at få deres gaver, for gaveuddelingen starter tidligt om morgenen. Senere juledag kommer familien på besøg, og der bliver spist stor julemiddag. De får enten kalkun, gås eller bagt skinke.

  
Op til jul kan du opleve, at folk samles foran deres venners hus og synger julesange.

   

Amerikanerne bager typisk engelske frugtkager og honningkager ofte formet som et juletræ, en stjerne eller julemand. De drikker æggepunch, spiser græskarpostej, mange slags tærter, fyldt fjerkræ fx til julemiddagen, cookies og pudding.

Allianz

Global leder indenfor forsikring og assistance

Rejse-forsikring

Få et tilbud online!

Flere blog-indlæg

Road trip i elbil? Sådan planlægges det!

3 skjulte perler i Italien

Disse fire byer er bestemt et besøg værdPopulære forsikringer

_____________________________________

Hvordan kan vi hjælpe?

Millioner af mennesker sætter deres lid til os! Med 1 sagsbehandling hvert 2. sekund er Allianz Global Assistance førende i verden inden for rejseforsikring og -assistance. Med et bredt udvalg af dækning for enkeltpersoner, par og familier med dækningsmulighederne Backpacker, Vintersport, Enkeltrejse eller Årsrejseforsikring er du dækket 24/7 med vores globale netværk.

FØLG OS OVER HELE VERDEN

Allianz Global Assistance - Worldpay-logo

Allianz Global Assistance rejseforsikring er tegnet af AWP P&C S.A. - Dutch Branch, opererer som Allianz Global Assistance Europe med kontorer på Poeldijkstraat 4, 1059 VM Amsterdam, Nederlandene. Registreret ved de hollandske myndigheder for de finansielle markeder (AFM) nr. 12000535, selskabsnr. 33094603.

AWP P&C S.A. er autoriseret af Autorité de Contrôle Prudential i Frankrig og er reguleret af det danske Finanstilsyn i forbindelse med udførelsen af forretninger Danmark.