Gæsteblog:
Sydamerika,
den ultimative rejsedestination

Vi er glade for at kunne præsentere det andet indlæg fra vores gæstebloggere Mads og Camilla, der er faldet for Sydamerikas natur og kulturelle mangfoldighed. Rigtig god læselyst:

 

Sydamerika er muligvis den ultimative rejsedestination for førstegangsrejsende med en overflod af kultur- og naturoplevelser.

 

Men der er en hage ved det: kontinentet er enormt, så hvordan vælger du de lande der passer dig bedst? Alt efter dit budget og den tid du har, kan du udforske flere lande ad gangen eller holde dig til et bestemt land. Måske endda bare et enkelt område.

Sydamerika har alt, så din rute rundt på kontinentet afhænger af hvad du vil se og opleve. Vi har efterhånden set en hel del af kontinentet og her er vores bud på de bedste lande at besøge for førstegangsrejsende til Sydamerika.

 

Allianz Global Assistance - Perus ikoniske Machu Picchu

Perus ikoniske Machu Picchu

 

Allianz Global Assistance - I Peru kan du finde der hvor regnbuen begynder

I Peru kan du finde der hvor regnbuen begynder

 

Peru er det sikre valg

Peru har længe være blandt rejsendes favoritlande i Sydamerika. Landet har lidt af det hele, og på grund af mængden af turister, er Peru det perfekte valg for dem der ikke vil alt for langt uden for deres komfort zone.

Selvom Peru nærmest er synonym med Machu Picchu(som du helt klart bør besøge!), så har landet meget andet end det at byde på. Du kan opleve den lokale kultur ved Titicacasøen, se kæmpe vulkaner ved kolonibyen Arequipa, flyve over de mystiske Nazca-tegninger, opleve sandørkenen ved Huacachina, se gamle ruinbyer ved Trujillo eller du kan se kæmpe vandfald og udforske Amazonasjunglen ved enten Manú eller Iquitos. Hvis du er vild med vandring, må du ikke snyde dig selv for at udforske Salkantay, Ausangate og Cordillera Blanca - der er 37 tinder på over 6000m!

En tur til Peru kan desuden nemt kombineres med et smut til Galápagosøerne, hvis pengene rækker, eller fortsætte sydpå over altiplanoet med en køretur på den surrealistiske Uyunisaltørken

 

Allianz Global Assistance - Uyuni Saltørkenen er et syn du skal se for dig selv

Uyuni Saltørkenen er et syn du skal se for dig selv

 

Ecuador er perfekt for den dyreglade

Dyreliv er lig med Galapagosøerne. Der findes muligvis ikke et mere koncentreret område i verden med så mange forskellige dyrearter som på Galapagosøerne, og så er det stedet hvor Charles Darwin udarbejdede sine evolutionsteorier.

Selvom det kun er 3 af øerne det er tilladt at være på, er der rigelig mulighed for at se både kæmpe hvaler, stimer af hammerhajer, et hav af forskellige og sjældne fugle, de berømte store landskilpadder, spyttende leguaner og bøvsende sæler. Det er mildest talt paradis på jorden for dyreelskere.

Ecuador er udover Galapagosøerne også hjemsted for verdens mest biodiverse område, Yasuni Nationalparken i Amazonas. Yasuni er omkring 3 gange mindre end Jylland, men alligevel findes der flere fuglearter her, end i hele Nordamerika og Europa tilsammen! En tredjedel af verdens reptilarter kan også findes i parken, samt mere end 100.000 typer flora.

Hvis du er til dyr i den lidt tungere afdeling, er Ecuador et af verdens bedste lande til at se pukkelhvaler og du kan endda tage en tur for under 200 kr!

Hvis ikke du lige har pengene til enten flybilletten til Galapagos, der normalt koster mellem 2500-3000 kr tur/retur, eller de 4000+ kr. det koster at besøge Yasuni, så er Pantanal i Brasilien også et dyrelivs mekka. Pantanal er et vådområde der er ca. 3 gange større end Danmark, hvor du i tørkesæsonen med garanti vil se eksotiske og sjældne fuglearter, kæmpe gnavere, kaimaner, måske se kæmpeoddere og myreslugere, og hvis du er meget heldig, en jaguar.

 

Allianz Global Assistance - En aggressiv kaiman ved Brasilians Pantanal

En aggressiv kaiman ved Brasilians Pantanal

 

Allianz Global Assistance - På jagt efter jaguarer og kæmpeoddere

På jagt efter jaguarer og kæmpeoddere

 

Patagonien for den eventyrlystne

For den eventyrlystne rejsende er det sydlige Argentina og Chile, også kendt som Patagonien, det ultimative sted at rejse hen. Det er de færreste rejsende der tager turen helt syd på, og det betyder også at mængden af turister ikke er nær så overvældende som i andre dele af Sydamerika.

Hele Patagonien er i sig selv et højdepunkt, men nogle af de fedeste oplevelser tæller bl.a. Torres del Paine Nationalparken, Mount Fitz Roy bjerget, verdens ende ved Ushuaia, den kæmpe Perito Moreno gletsjer, hvalsafari ved Puerto Madryn, Marmorkatedralen og uendeligt meget mere. De kæmpe guanacoflokke og chancerne for at se en puma gør det heller ikke værre.

Patagonien er muligvis det smukkeste område i Sydamerika, ihvertfald af dem vi har besøgt, og så er det en mulighed for at prøve noget lidt anderledes end den klassiske tur - og er du indehaver af en mindre formue, kan du endda sejle til Sydpolen fra Patagonien!

 

 

Allianz Global Assistance - De tre tårne ved Torres del Paine

De tre tårne ved Torres del Paine

 

Guyanaerne For Den Der Vil Væk Fra Det Kendte

 
Det er de færreste rejsende, vores gæt er ca. 0,01%, der rejser til de mest ukendte lande i det nordøstlige Sydamerika(de fleste ved nok ikke en gang at der findes et land er hedder Suriname). Venezuela er bedst kendt som landet i kaos, men også for det vildt imponerende Angel Falls, verdens højeste vandfald på 979m og den helt vanvittigt smukke Roraima Nationalpark.

Guyana, Suriname og Fransk Guyana er langt hen ad vejen uudforskede og svære at rejse rundt i, men for de få der gør det, er det sjældent en skuffelse. Landene er de eneste der ikke taler iberiske sprog, og fx Suriname er en vidunderlig blanding af alt du ikke forestillede dig det ville være. Det officielle sprog er hollandsk(!), og landets halve million indbyggere består af mere eller mindre ligeligt fordelt indere, javanesere, afrikanere, maronere, europæere og indfødte sydamerikanere.

Hvis du vil opleve et Sydamerika som stort set ingen andre oplever, så skal du sigte efter de nærmest anonyme lande mod nord!

 

Allianz Global Assistance - De lokales favortistrand i Rio er Ipanema

De lokales favortistrand i Rio er Ipanema

 

Brasilien er hjemsted for strandløven

Der skal ikke meget overtalelse til, når billederne viser palmer, hængekøjer, kridhvide strande og turkisblåt hav. I det nordlige Brasilien, særligt Natal-området, finder du nogle af verdens bedste strande, og hvilket sted er bedre at få slappet af og bare nyde livet?

Du behøver faktisk ikke flytte dig langt i løbet af dagen, udover når liggestolen skal flyttes med solen, for der vil jævnligt komme sælgere gående både med kød på spyd, crepes med diverse frugter og søde sager, caipirinha'er og frugt shakes - og det er alt sammen billigt! Det lyder næsten for godt til at være sandt, men ikke desto mindre så er det det - vi har selv været der!

Noget du heller ikke må snyde dig selv for, når nu du er i den nordlige region, er at tage et smut til Lençóis Maranhenses National Park. Du tror ikke dine egne øjne, når du ser billederne af sandørkenen fyldt med laguner du kan bade i!

For den ultimative strandløverejse, kunne du starte på Rio de Janeiros berømte strande Copacabana og Ipanema(de lokales favorit) og langsomt arbejde dig hele vejen op til Natal, mens du tester landets bedste strande på vejen. Skal det være helt vildt, kan du slutte af med at tage flyet fra Natal til Fernando de Noronha-øen - hjemsted for verdens, muligvis bedste strand!

 

Allianz Global Assistance - De lange pudderstrande langs Natals kyst

De lange pudderstrande langs Natals kyst

 

Allianz Global Assistance - Verdens smukkeste vej?

Verdens smukkeste vej?

 

En Rejsedestination For Alle Typer Rejsende

Som du nok har fået et indtryk af, så er der noget for alle typer rejsende på det sydamerikanske kontinent. Hvad vi endnu ikke har fortalt dig, er at du på din rejse vil du møde nogle af verdens flinkeste mennesker, særligt i Colombia og Brasilien.

Fordi der er så meget at se på kontinentet er det umuligt at opsummere det hele i ét indlæg. Vores bedste tip til førstegangsrejsende, er ikke prøve at klemme for meget ind på en gang. Sydamerika opleves bedst ved at tage det roligt og nyde de små ting. Her har du råd til at leve det gode liv og drikke friskpresset juice hver morgen og spise på fine restauranter hver aften.

Du kan vandre langs 6000m+ bjerge, sejle på Amazonasfloden eller du kan ligge på nogle af verdens bedste strande - eller du kan gøre det hele. Sydamerika har alt og det er uden tvivl vores ultimative rejsedestination.

 

Allianz Global Assistance - La Paz og det 6438m Illimani der altid lurer i baggrunden

La Paz og det 6438m Illimani der altid lurer i baggrunden

 

God rejse!

 

Flere blog-indlæg

Road trip i elbil? Sådan planlægges det!

3 skjulte perler i Italien

Disse fire byer er bestemt et besøg værdPopulære forsikringer

_____________________________________

Hvordan kan vi hjælpe?

Millioner af mennesker sætter deres lid til os! Med 1 sagsbehandling hvert 2. sekund er Allianz Global Assistance førende i verden inden for rejseforsikring og -assistance. Med et bredt udvalg af dækning for enkeltpersoner, par og familier med dækningsmulighederne Backpacker, Vintersport, Enkeltrejse eller Årsrejseforsikring er du dækket 24/7 med vores globale netværk.

FØLG OS OVER HELE VERDEN

Allianz Global Assistance - Worldpay-logo

Allianz Global Assistance rejseforsikring er tegnet af AWP P&C S.A. - Dutch Branch, opererer som Allianz Global Assistance Europe med kontorer på Poeldijkstraat 4, 1059 VM Amsterdam, Nederlandene. Registreret ved de hollandske myndigheder for de finansielle markeder (AFM) nr. 12000535, selskabsnr. 33094603.

AWP P&C S.A. er autoriseret af Autorité de Contrôle Prudential i Frankrig og er reguleret af det danske Finanstilsyn i forbindelse med udførelsen af forretninger Danmark.