Hold ferie på Kreta, og få masser af oplevelser på rejsen

Den græske ø Kreta ligger i Det Ægæiske Hav og er Grækenlands største ø. Øen er fyldt med ruiner og historiske mindesmærker, gamle paladser og historier om de græske guder: Ifølge den græske mytologi blev guden Zeus født på bjerget Dikti, og gudinden Athena badede i søen Voulismeni. Overalt på Kreta støder man på ruiner, historie samt fantastiske badestrande og små, hyggelige byer og idylliske havne.

   

Klimaet på Kreta er suverænt

Somrene på Kreta er lange, varme og subtropiske, og vintrene er forholdsvis milde med lidt regn. Vandet omkring Kreta er varmt det meste af året og strandene er uovertrufne. I byerne holdes der som regel siesta midt på dagen, hvor temperaturen er højest, og så leves livet til ud på de sene nattetimer, hvor temperaturerne er behagelige og luften kølig. I turistområderne overholdes siestaen som regel ikke.

   

Kretas historie er levende

Tæt på byen Heraklion kan man se ruinerne af det store, gamle, minoiske palads Knossos. Paladset havde, da det var beboet, 1400 værelser og var den minoiske kongefamilies hjem. Paladset kan dateres tilbage til 1900-1600 f. Kr. og blev udgravet omkring år 1900.

  

Maden på Kreta

Det er en fornuftig investering at spise der, hvor de lokale også spiser. Der får man som regel mest valuta for pengene samt god, lokal mad. I de små byer udenfor turistområderne er der som regel intet menukort, til gengæld er maden traditionel og kan bestå af græsk salat og noget brød og som hovedret måske en moussaka, en gryderet eller stegt kød med kartofler.

   

Tag på en dejlig vandretur

Vil I ud at vandre er en tur til Samariakløften en god dagstur. Det kan lade sig gøre at komme dertil med offentlig transport, man kan tage på en organiseret tur eller køre dertil i bil – det eneste problem er så at få hentet bilen igen efter endt vandring. Vandreturen gennem kløften er på cirka 20km. Vil I vandre mere, kan det anbefales af følge den europæiske fjernvandrevej E4, der starter på Gibraltar, går over Pyrenæerne, gennem Frankrig og Schweiz og ender længst ude mod øst på Kreta. Når man vandrer på Kreta kan det være fornuftigt at have en guide med og man skal huske vandrestøvler, mad og rigeligt med drikkevarer.

   
Rigtig god tur!

Allianz

Global leder indenfor forsikring og assistance

Rejse-forsikring

Få et tilbud online!

  

      < Blog oversigt 

Flere blog-indlæg

Road trip i elbil? Sådan planlægges det!

3 skjulte perler i Italien

Disse fire byer er bestemt et besøg værdPopulære forsikringer

_____________________________________

Hvordan kan vi hjælpe?

Millioner af mennesker sætter deres lid til os! Med 1 sagsbehandling hvert 2. sekund er Allianz Global Assistance førende i verden inden for rejseforsikring og -assistance. Med et bredt udvalg af dækning for enkeltpersoner, par og familier med dækningsmulighederne Backpacker, Vintersport, Enkeltrejse eller Årsrejseforsikring er du dækket 24/7 med vores globale netværk.

FØLG OS OVER HELE VERDEN

Allianz Global Assistance - Worldpay-logo

Allianz Global Assistance rejseforsikring er tegnet af AWP P&C S.A. - Dutch Branch, opererer som Allianz Global Assistance Europe med kontorer på Poeldijkstraat 4, 1059 VM Amsterdam, Nederlandene. Registreret ved de hollandske myndigheder for de finansielle markeder (AFM) nr. 12000535, selskabsnr. 33094603.

AWP P&C S.A. er autoriseret af Autorité de Contrôle Prudential i Frankrig og er reguleret af det danske Finanstilsyn i forbindelse med udførelsen af forretninger Danmark.