Få en unik kulturoplevelse på Caribiens største ø Cuba

En ferie til Cuba er en historisk rejse tilbage i tiden. En handelsembargo, der har varet i over 50 år, har sat udviklingen lidt på standby. Cuba er spændende natur med bjerge, sletter, kridhvide sandstrande og et rigt dyreliv. Det er tobakmarker og cigarer. Sukkerrørsplantager og rom. Det er en unik kulturoplevelse med gamle biler, salsa musik og historiske bygninger, der er en del af verdens bevaringsværdige kulturarv.

Caribiens største ø samt tusindvis af mindre øer og skær
Danmark har omkring 406 øer, og vi elsker vores ørige, for hvor der er øer, er der masser af vand, hav. Der er noget særligt ved øer. Der er også noget ganske særligt ved Cuba. Cuba er en ø-stat og den største ø i Caribien. De fleste af Cubas over 4000 små øer og skær ligger langs den nordlige kyst.

Cuba er inddelt i 14 provinser plus en særskilt provins, den store ø Isla de la Juventud (Ungdomsøen), som før 1978 hed Isla de Pinos. Du kan kun komme til denne ø via fly eller færge fra Cuba. Fra Havanna afgår der dagligt flyture til øen. Det tager mellem 3 og 4 timer at nå derud med færge. På øen kan du blandt andet se ca. 235 hulemalerier.

Allianz

Global leder indenfor forsikring og assistance

Rejse-forsikring

Få et tilbud online!

Kommunisme, rom, cigarer og gamle amerikanske biler
Cuba er en kommunistisk et-parti-stat. Det officielle sprog er spansk. Cuba har lidt over 11 millioner indbyggere. Cuba er især kendt for deres rom, cigarer og gamle amerikanske biler – og naturligvis Fidel Castro, som var præsident i den lange periode fra 1976 til 2008. Siden 2008 har Fidel Castros bror Raúl Castro været præsident.

Handelsembargo præger det cubanske samfund
Cubas økonomi har været hårdt ramt af den handelsembargo, der blev indført tilbage i 1960. I 2015 holdt Raúl Castro og Barack Obama et møde med henblik på at ophæve handelsembargoen. Regeringerne i Washington og Havana genetablerede de diplomatiske forbindelser i juli 2015 efter mere end 50 års fjendskab. Handelsembargoen præger i høj grad det cubanske samfund, og det ses tydeligt overalt.

Behageligt klima med regnsæson fra maj til oktober
Cuba har i princippet to årstider. En varm og regnfuld sommer og en køligere og mere tør vinter. Regnsæsonen starter i maj og slutter i oktober. Den tørre periode begynder i november og varer til april måned. Juli er den varmeste måned med 28° i gennemsnit, mens januar har ca. 22°.

Flotte kridhvide sandstrande og azurblåt hav
Det behagelige klima og de flotte kridhvide sandstrande med store palmer indbyder til en dukkert i det caribiske hav mere end en gang. Tag fx til Varadero og nyd det bløde sand måske under en palme med udsigt til det azurblå hav – og med en kold mojito i hånden. Varadero ligger på den lange smalle Hicacos-halvø. Er Varadero for overrendt, kan du tage til Guardalavaca eller Playa Esmeralda. Du kan også vælge at besøge øen Cayo Coco, der har meget smukke strande med meget fint hvidt sand og lavt, klart vand. Vest for Cayo Coco, ligger en anden lille kendt ø Cayo Guillermo.

Et land fuld af unikke attraktioner
De fleste kender til Havana (La Habana, Ciudad de la Habana). Havana er den største by og Cubas hovedstad. Byen ligger i den nordvestlige del af Cuba og udgør en selvstændig provins. Cuba - og i særdeleshed Havana - er fuld af kultur. Så meget, at du i slutningen af ​​din rejse højst sandsynligt vil føle, at du ikke har haft lang tid nok til at se og opleve alle seværdighederne.

Hvad bør du absolut ikke gå glip af på din rejse til Cuba?
Et besøg i travle Havana, efterfulgt af en roligere eftermiddag på en terrasse i Habana Vieja (gamle Havana). Den gamle bydel, der er grundlagt i 1500-tallet, er erklæret for en del af verdens bevaringsværdige kulturarv af UNESCO. I Habana Vieja ser det ud som om tiden har stået stille i et halvt århundrede. Amerikanske biler fra halvtredserne kører gennem de smalle brostensbelagte gader, mens der i baggrunden genlyder lummer salsa musik fra de autentiske caféer.

Derudover bør du afsætte tid til et kortere eller længere besøg her:

  • Malecón (Avenida de Maceo, 8 km strandpromenade)
  • El Palacio de los Capitanes Generales (Palads)
  • Castillo de la Real Fuerza (Stjernefestning ved Havana havn)
  • Morro Castle (Fort ved Havana havn)
  • Museo Nacional de Bellas Artes de La Habana (Kunstmuseum) 

Oplev et karneval i Santiago de Cuba
Cuba er kendt for sine karneval (Carnival de Santiago og Ildfestivallen). Sørg for at besøge Santiago de Cuba, når du rejser i juli. På det tidspunkt giver byen indbyggere og besøgende otte dage med de mest sprudlende musikalske parader og gadeteater. Santiago de Cuba er Cubas næststørste by, som ligger på øens sydspids. Kig også forbi Museo de la Lucha Clandestina og besøg borgen La Morro, hvorfra der er en flot udsigt.

Koralrev, bjerge, sletter, sukkerrørsplantager og tobakmarker
Det cubanske landskab er ligeså varieret som den cubanske kultur. Cuba har en spændende natur med store forskelle mellem nord og syd. Nordkysten består primært af sandstrande kantet af koralrev. Sydkysten er meget sumpet. Har du tid, bør du forsøge at komme så meget rundt på øen som muligt, et must er Zapata-halvøen med et meget rigt dyreliv. Størstedelen af halvøen er en del af nationalparken Gran Parque Natural Montemar.

Cubas største bjergkæde, Sierra Maestra, strækker sig langs den sydøstlige kyst tværsover de store sletter med citrustræer og sukkerrørsplantager. I vest kan du i Sierra de los Organos beundre majs- og tobakmarkerne i Viñales-dalen, hvor du også kan tage på smukke vandreture i naturen.

Camagüey er Cubas tredjestørste by. Her kan du være heldig at opleve en hel koloni af flamingoer samt en by med en stærk historie, brolagte gader, gamle kirker og paladser fra kolonitiden.

God rejse!

Flere blog-indlæg

Road trip i elbil? Sådan planlægges det!

3 skjulte perler i Italien

Disse fire byer er bestemt et besøg værdPopulære forsikringer

_____________________________________

Hvordan kan vi hjælpe?

Millioner af mennesker sætter deres lid til os! Med 1 sagsbehandling hvert 2. sekund er Allianz Global Assistance førende i verden inden for rejseforsikring og -assistance. Med et bredt udvalg af dækning for enkeltpersoner, par og familier med dækningsmulighederne Backpacker, Vintersport, Enkeltrejse eller Årsrejseforsikring er du dækket 24/7 med vores globale netværk.

FØLG OS OVER HELE VERDEN

Allianz Global Assistance - Worldpay-logo

Allianz Global Assistance rejseforsikring er tegnet af AWP P&C S.A. - Dutch Branch, opererer som Allianz Global Assistance Europe med kontorer på Poeldijkstraat 4, 1059 VM Amsterdam, Nederlandene. Registreret ved de hollandske myndigheder for de finansielle markeder (AFM) nr. 12000535, selskabsnr. 33094603.

AWP P&C S.A. er autoriseret af Autorité de Contrôle Prudential i Frankrig og er reguleret af det danske Finanstilsyn i forbindelse med udførelsen af forretninger Danmark.