Alternative rejser: Ture ud over det sædvanlige!

En spændende udvikling i rejsebranchen lige nu, er alternative rejser: Unikke ture, hvor du kan opleve det uventede, prøve noget nyt og få nye og spændende erfaringer. Hvorvidt det er interaktion med værterne på dit Airbnb, eller en organiseret tur med plads til spontanitet og fordybelse, er der rige muligheder for at få en rejseoplevelse ud over det sædvanlige. Leder du efter en anderledes rejseoplevelse? Så har du her fire ideer:


1. Rejser til nye rejsemål med ekstra oplevelser og plads til spontanitet

Det kan for mange ødelægge rejseoplevelsen at komme til et sted, hvor der næsten kun er andre turister. Det kan være svært at få et lokalt indtryk. Søger du efter noget nyt, det uventede, ’urørte’ eller autentiske, er der mange bureauer, der arrangerer rejser med ekstra oplevelser og med fokus på at se nye steder eller opleve noget nyt. Det gælder uanset, om du foretrækker at rejse alene eller som del af en gruppe.

Nye rejsemål eller mindre kendte steder/byer er ofte ikke så overrendt af mange turister.
Rejserne kan være med meget forskelligt indhold. Det kan fx være vandreture, kulturelle rejser med guide eller gastronomiske ferier med økologi som fokus. Den røde tråd er at se nye steder, prøve noget nyt, opleve med et åbent sind og have plads til spontanitet.

Se evt. Skyscanners artikel om 'hemmelige' byer i Europa for inspiration.

 

2. Organiseret vandreferie i storslået natur og med socialt samvær

Aktive og eventyrlige vandreture i Danmark, i vores nabolande eller længere væk er gode for både krop og sind. Du nyder naturen og kan samtidig opdage dét område, du udforsker, i et behageligt tempo. Det kan være, at du finder det bedste lokale spisested, dér hvor de lokale holder skovtur, eller måske finder du en sø med gode muligheder for at svømme.

Organiserede gruppeture for vandrere kombinerer den storslåede natur med social kontakt. Det er en fantastisk måde at lære nye mennesker at kende eller at fordybe sig i et allerede eksisterende venskab. Du kan også finde et rejsebureau med speciale i aktive rejser, der kan hjælpe dig med at planlægge vandreture med forskellige sværhedsgrader og varighed.

At tage på vandreferie er en anderledes måde at holde ferie på. Det giver en overraskende god ro at gå og opleve ting i naturen. Det er meget afslappende. Der er samtidig god mulighed for at få en hyggelig snak, mens du får rørt dig.

 

3. Kulturrejser med fokus på kultur, historie og befolkning

Kulturrejser er en oplagt rejseoplevelse for dig, der ønsker at lære mere om kultur, historie og befolkning i det land, du besøger. Kulturelle rejser kan udvide din horisont på flere niveauer. Du kan opleve historiske seværdigheder og monumenter, beundre spændende arkitektur eller besøge museer, udstillinger eller teatre. På den måde får du et godt billede af kulturen, landskaberne og det særlige, der gør netop din destination unik.

Kulturrejser er normalt tilrettelagt for mindre grupper, så der også er plads til individuel frihed og fordybelse. Der er mange steder fx biblioteket eller Internettet, hvor du kan finde inspiration til en kulturrejse, der passer til dine interesser. Det er også nemt at finde rejsebureauer, der udbyder rejser med kulturelt indhold og et program med stor vægt på forskellige kulturoplevelser.

 

4. Solorejser med individuelt program og kontakt til den lokale befolkning

Charterrejser har mange fordele men også ulemper. Der er fx ofte et begrænset antal planlagte udflugter, hvor du er bundet af et bestemt og til tider stramt program. Ønsket om større fleksibilitet og kontakt til lokalbefolkningen får mange til at rejse som enkeltperson af sted til den ønskede feriedestination for at udforske stedet på egen hånd. Faktisk tager flere og flere på ferie alene, også selv om de ikke er single. Solorejser er en stigende trend.

Solorejser er ideelle for dig, der kan lide at tage sagen i egen hånd og ønsker mere kontakt med den lokale befolkning. Du behøver ikke nødvendigvis at planlægge alt selv. Flere rejsebureauer laver eller hjælper med at lave individuelle rejser, hvor du selv bestemmer indholdet. Der er utallige forskellige oplevelser, der er perfekte til netop dig, der ønsker at rejse individuelt. Alt fra kun-for-kvinder-hoteller eller organiserede motorcykelture til billig couchsurfing eller krydstogter for seniorer.

 

Rigtig god tur, og husk rejseforsikring!

Allianz

Global leder indenfor forsikring og assistance

Rejse-forsikring

Få et tilbud online!

Flere blog-indlæg

Road trip i elbil? Sådan planlægges det!

3 skjulte perler i Italien

Disse fire byer er bestemt et besøg værdPopulære forsikringer

_____________________________________

Hvordan kan vi hjælpe?

Millioner af mennesker sætter deres lid til os! Med 1 sagsbehandling hvert 2. sekund er Allianz Global Assistance førende i verden inden for rejseforsikring og -assistance. Med et bredt udvalg af dækning for enkeltpersoner, par og familier med dækningsmulighederne Backpacker, Vintersport, Enkeltrejse eller Årsrejseforsikring er du dækket 24/7 med vores globale netværk.

FØLG OS OVER HELE VERDEN

Allianz Global Assistance - Worldpay-logo

Allianz Global Assistance rejseforsikring er tegnet af AWP P&C S.A. - Dutch Branch, opererer som Allianz Global Assistance Europe med kontorer på Poeldijkstraat 4, 1059 VM Amsterdam, Nederlandene. Registreret ved de hollandske myndigheder for de finansielle markeder (AFM) nr. 12000535, selskabsnr. 33094603.

AWP P&C S.A. er autoriseret af Autorité de Contrôle Prudential i Frankrig og er reguleret af det danske Finanstilsyn i forbindelse med udførelsen af forretninger Danmark.