Ferietips: Det kan du lave på en regnvejrsdag i Berlin

Når du tager på ferie alene, sammen med venner eller familien, betyder vejret noget for den samlede oplevelse uanset ferietype og feriested. Har du valgt Berlin som rejsemål, kan vejret lyde på regn, især i efterårsferien. Vi har her samlet nogle aktiviteter, som du kan vælge, hvis du får en regnvejrsdag i Berlin.

Regnvejr i Berlin

Du kender det godt. Du har lagt masser af planer for ferien, men vejret er ikke helt med dig. Det regner. Du bliver nødt til at ændre planerne en smule. Regnvejr i Berlin er heldigvis ikke noget problem, for der er mange seværdigheder, hvor du kan være indendørs og opleve en masse spændende ting. Du kan nemt få en god ferie og gode minder med hjem trods mindre godt vejr.

1. Museumsbesøg

Berlin har mange spændende museer og kan tilbyde mange timers underholdning indendørs på en regnvejrsdag. I centrum finder du fx museumsøen (Museumsinsel), der er Berlins ældste museumskompleks. Her finder du Pergamonmuseet, Altes Museum, Neues Museum, Alte Nationalgalerie og Bodemuseum. Museumsinsel er optaget på Unescos liste over verdens kulturarv. Uanset om du er meget interesseret i malerier, porcelæn, rokokomøbler, mad, videnskab, fly eller 2. verdenskrig, er der mange forskellige museer at vælge imellem.

Seværdige museer i Berlin:

 • Museumsinsel (Altes Museum, Neues Museum, Alte Nationalgalerie, Pergamonmuseet, Bodemuseum)
 • Slottet Charlottenburg
 • Neue Pavillion (Schinkel-Pavillon)
 • DDR Museum
 • Museet Alltag in der DDR (alternativ til DDR-museum)
 • Checkpoint Charlie
 • Jüdisches Museum Berlin
 • Topographie des Terrors
 • Stasi Museum (Forschungs- und Gedenkstätte Normannenstrasse)
 • Luftwaffenmuseum i Gatow (vest for Berlin)
 • Gedenkstätte Berlin-Hohenschönhausen (Stasi fængsel)
 • The Story Of Berlin
 • Deutsches Currywurst Museum
 • Science Center Spectrum (Videnskabsmuseum)
 • Madame Tussaud i Berlin (voksmuseum) 

2. Shopping

En shoppingtur i Berlin er et must for mange. Afhængig af temperament og lyst kan turen skræddersys til at passe enhver. Regner det meget, kan du vælge at besøge det gigantiske shoppingcenter KaDeWe. Regner det knapt så meget, kan turen gå mod det trendy område Hackesche Höfe. Der er mange små butikker, restauranter og gallerier. Ved Alexanderplatz er der også rig mulighed for at shoppe igennem. Her finder du også det berømte Fernsehturm.

Rigtig gode indkøbsmuligheder i Berlin:

 • KaDeWe (Kaufhaus des Westens)
 • Kurfürstendamm
 • Alexanderplatz
 • Alexa
 • Mall of Berlin
 • Hackesche Höfe
 • Manufactum

3. Berliner Fernsehturm

Planlægger du en tur til Alexanderplatz for at shoppe, bør du også afsætte tid til Berliner Fernsehturm, der er et imponerende tv-tårn. Tårnet blev opført mellem 1965 og 1969 af DDR. Det er en god idé at købe billet hjemmefra. Du kan fx vælge at købe en Early Bird Ticket Panorama billet. Du kan spise i restauranten og nyde udsigten over Berlin. Udsigten er selvfølgelig flottest på en solskinsdag.

4. Aqua Dom med ca. 97 forskellige fiskearter

Er du til flotte fisk, skal du helt klart besøge AquaDom, som er det største cylindriske akvarium i verden. Det indeholder mere end 1 million liter vand, koralrev og ca. 97 forskellige fiskearter. Akvariet er 25 m høj og vejer 2.000 tons. Der er omkring 1.500 fisk.

5. Ritter Sport Bunte Schokowelt

Er du (og dine rejsefæller) vild med chokolade, så er et besøg hos Ritter Sport Bunte Schokowelt oplagt på en dag med masser af regn. Der er mulighed for at lave, spise og købe chokolade. Børn fra 7-18 år kan more sig på chokoladeværkstedet. Der er også en udstilling.

6. Berliner Unterwelten

Tag på guidet rundvisning under jorden og få et indblik i, hvordan det var at leve under jorden under 2. verdenskrig. Berliner Unterwelten er et besøg værd uanset vejret. Skulle solen komme frem igen, så slet ikke besøget fra listen. Det er muligt at få en guide, der taler dansk.

7. Kirkebesøg

Kirker er ofte meget flotte arkitektoniske bygningsværk. De er flotte at se på både udefra og indeni. Berlin har flere flotte og spændende kirker at besøge. Gedächtniskirche-kirken er en meget speciel eller anderledes kirke, og den er et af Berlins mest berømte vartegn. Ved Marienkirche er der et flot springvand.

Spændende og flotte kirker at besøge i Berlin:

 • Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche
 • Berliner Dom
 • Nikolaikirche
 • Marienkirche

8. Tropical Islands Resort (60 km, ca. 1 times kørsel fra Berlin)

Er det koldt, blæsende og regnvejr er et besøg på Tropical Islands, der ligger i Krausnick ca. 1 times kørsel fra Berlin måske en populær og rigtig god løsning til et dagsprogram. Her kan alle få en god oplevelse. Det er Europas største tropiske badeland med masser af palmer og tropestemning.

Kom nemt rundt i Berlin med offentlig transport

Uanset om du er kørt til Berlin i egen bil, med et busselskab eller fløjet til Berlin, er det rart at kunne komme rundt i byen på en nem måde. Berlin er en storby med god offentlig transport. Du kan tage undergrundsbanen U-bahn, S-bahn, bus eller sporvogne. Skal du meget rundt, kan du med fordel købe et Berlin WelcomeCard eller Berlin CityTourCard. Ud over nem håndtering af transportudgifterne, får du rabat på mange turistattraktioner. Det er også spændende at opleve Berlin via forskellig offentlig transport.

Allianz

Global leder indenfor forsikring og assistance

Rejse-forsikring

Få et tilbud online!

Flere blog-indlæg

Road trip i elbil? Sådan planlægges det!

3 skjulte perler i Italien

Disse fire byer er bestemt et besøg værdPopulære forsikringer

_____________________________________

Hvordan kan vi hjælpe?

Millioner af mennesker sætter deres lid til os! Med 1 sagsbehandling hvert 2. sekund er Allianz Global Assistance førende i verden inden for rejseforsikring og -assistance. Med et bredt udvalg af dækning for enkeltpersoner, par og familier med dækningsmulighederne Backpacker, Vintersport, Enkeltrejse eller Årsrejseforsikring er du dækket 24/7 med vores globale netværk.

FØLG OS OVER HELE VERDEN

Allianz Global Assistance - Worldpay-logo

Allianz Global Assistance rejseforsikring er tegnet af AWP P&C S.A. - Dutch Branch, opererer som Allianz Global Assistance Europe med kontorer på Poeldijkstraat 4, 1059 VM Amsterdam, Nederlandene. Registreret ved de hollandske myndigheder for de finansielle markeder (AFM) nr. 12000535, selskabsnr. 33094603.

AWP P&C S.A. er autoriseret af Autorité de Contrôle Prudential i Frankrig og er reguleret af det danske Finanstilsyn i forbindelse med udførelsen af forretninger Danmark.