Forår i Spanien - nyd solens varme stråler

Efter en lang vinter er der mange, der venter utålmodigt på foråret. Det danske forår kan være både dejlig varmt og bidende koldt. Trænger du til at nyde solens varme stråler, kan du, i stedet for at blive hjemme, rejse sydpå og opleve det behagelige forår i Spanien. Spanien er et spændende land at rejse til. Landet har masser af kultur, kunst og natur at byde på. Her får du lidt info og inspiration.

  

Stor variation i vejr, klima og natur

Vejret i Spanien er en del varmere end i Danmark. Spanien grænser op til Atlanterhavet, Andorra og Frankrig, mod øst og syd til Middelhavet og Gibraltar og mod vest til Portugal. Der er derfor stor variation i vejr, klima og natur, alt efter om du tager til et kystområde eller til regioner inde i landet. Den nordlige del af Spanien har relativt kølige somre og milde vintre. Er du ikke til alt for meget varme, kan du med fordel rejse til Spanien i foråret eller efteråret.

Inde i landet er der fastlandsklima med kolde vintre og meget varme somre med kun lidt nedbør. Ved middelhavskysten regner det en del i foråret og efteråret.

Spanien har en meget varieret og spændende natur. Der er rigtig mange bjerge i Spanien, så en del turister tager til de store skisportssteder, mens andre turister søger mod varmen og de brede hvide sandstrande.

   

Blomsterudstillinger og blomsterfestivaller

Om foråret kan du i Spanien nyde de mange blomster, blomsterudstillinger og blomsterfestivaller fx Patios de Córdoba og Temps de Flors. Du behøver ikke at være specielt interesseret i blomster for at kunne påskønne de smukke blomster. De blomstrende kirsebærtræer i Valle del Jerte er også en meget populær attraktion. De blomstrer i marts og april måned. Der er forskellige muligheder for overnatning. Du kan fx vælge at leje en feriebolig eller tage på en campingplads.

   

Spansk vin, vinruter og tapas

Spanien er kendt for deres vin og tapas. Spanien synes at have vinmarker overalt. Mange kender spansk rødvin fra områderne Rioja og Ribera del Duero. Den Spanske Sammenslutning af Vinbyer (ACEVIN) har udarbejdet mange vinruter, hvor du kan opleve forskellige vinområder. Hvis du ikke er i egen bil, kan du finde et biludlejningsselskab. Det er ikke svært at finde en vingård, der tilbyder vinsmagning og måske også tapas. Tapas er små retter. På restaurant vælger du ofte 3, 4 eller 5 retter, som tilsammen udgør et måltid. Spanien er også kendt for sherry og cava. 

   

 1. Bullas-vinruten
 2. Vinruten i Jumilla 
 3. Vinruten i Rioja (Alava-provinsen)
 4. Vinruten i Rías Baixas
 5. Bierzo-vinruten
 6. Rioja Alta-vinruten
 7. Cariñena-vinruten.

   

Kultur, kunst og natur

Spanien er et spændende land at rejse til. Landet har masser af kultur, kunst og natur at byde på. Der er virkelig mange seværdigheder at vælge imellem. Du kan naturligvis ikke nå at se det hele på en enkelt ferie. Af seværdige byer i Spanien kan nævnes Barcelona, Granada, Madrid, Sevilla, Palma de Mallorca, València, Cordoba og Málaga.

Herunder er et udvalg af forskellige seværdigheder rundt omkring i Spanien:

   

 1. Sagrada Família-kirken (Barcelona)
 2. Casa Batllo (Barcelona)
 3. Montserrat-bjerget (Barcelona)
 4. Fodboldstadion Camp Nou (Barcelona)
 5. Den Store Katedral og Moské (Cordoba)
 6. Kunstmuseet Museo del Prado (Madrid)
 7. Retiro-parken (Madrid)
 8. Plaza de Espana (Sevilla)
 9. Alhambra ’ Det røde slot’ (sydøst for Granada, Andalusien)
 10. Vulkanen Teide eller Pico del Teide (Tenerife)
 11. Crocodile Park (Torremolinos, Málaga)
 12. Byen for kunst og videnskab (València).

   

15 nationalparker med et rigt dyre- og planteliv

Spaniens meget varierede geografi og klima betyder, at du finder mange forskellige typer af dyr og planter. I Spanien er der 15 nationalparker, hvoraf 10 af dem ligger på det spanske fastland. Er du til lange vandreture og enestående naturoplevelser, kan du vælge at besøge en eller flere nationalparker.

Her er 6 af de 15 nationalparker:

   

 1. Ordesa y Monte Perdido Nationalpark, Huesca
 2. Garajonay National Park, La Gomera
 3. Caldera de Taburiente National Park, La Palma
 4. Las Tablas de Daimiel National Park, Ciudad Real
 5. Aigüestortes i Estany de Sant Maurici Nationalpark, Catalonien
 6. Cabañeros National Park, Castilla-La Mancha

   

Inden afrejse

Inden du tager af sted, så husk at tegne en god rejseforsikring og tag det blå EU-sygesikringskort (blåt sygesikringskort) med. Har du ikke et, kan du bestille kortet på borger.dk - læs mere her .

   

Allianz

Global leder indenfor forsikring og assistance

Rejse-forsikring

Få et tilbud online!

Flere blog-indlæg

Road trip i elbil? Sådan planlægges det!

3 skjulte perler i Italien

Disse fire byer er bestemt et besøg værdPopulære forsikringer

_____________________________________

Hvordan kan vi hjælpe?

Millioner af mennesker sætter deres lid til os! Med 1 sagsbehandling hvert 2. sekund er Allianz Global Assistance førende i verden inden for rejseforsikring og -assistance. Med et bredt udvalg af dækning for enkeltpersoner, par og familier med dækningsmulighederne Backpacker, Vintersport, Enkeltrejse eller Årsrejseforsikring er du dækket 24/7 med vores globale netværk.

FØLG OS OVER HELE VERDEN

Allianz Global Assistance - Worldpay-logo

Allianz Global Assistance rejseforsikring er tegnet af AWP P&C S.A. - Dutch Branch, opererer som Allianz Global Assistance Europe med kontorer på Poeldijkstraat 4, 1059 VM Amsterdam, Nederlandene. Registreret ved de hollandske myndigheder for de finansielle markeder (AFM) nr. 12000535, selskabsnr. 33094603.

AWP P&C S.A. er autoriseret af Autorité de Contrôle Prudential i Frankrig og er reguleret af det danske Finanstilsyn i forbindelse med udførelsen af forretninger Danmark.