Vores gæstebloggeres favorit land: Mexico

Vi er glade for at kunne præsentere et nyt indlæg fra vores gæstebloggere Mads og Camilla, der fortæller om deres kærlighed til Mexico. Rigtig god læselyst:

 

Noget af det første vi altid bliver spurgt om, når vi siger vi har rejst gennem Mexico fra syd til nord, er "Er det ikke farligt?". Svaret er nej, læs med om hvorfor og hvorfor du skal sætte Mexico på din rejsekalender.

 

Desværre er der tendens til fordomme om et land, når de eneste nyheder om landet er dem der omhandler det dårlige, og det synes vi er en skam!

Mexicanerne er nogle af de venligste mennesker vi har mødt på hele vores rejse, og vi har på ingen måde følt frygt eller angst for at befærde os i landet, tværtimod!

Faktisk så er Mexico gået hen og blevet vores all-time favoritland, og vi kan ikke vente med at komme tilbage for at snakke med mexicanerne, se de utrolige landskaber og spise nogle lækre tacos.

 

Allianz Global Assistance - Teotihuacán ruinerne lige uden for Mexico City

Teotihuacán ruinerne lige uden for Mexico City

 

Mexico er ikke ufarligt

Det er selvfølgelig ikke uden grund, at de dårlige nyheder når sendefladen, for der er steder i Mexico det ville være uklogt at opholde sig i - lige som der er steder i fx USA, Frankrig eller Sydafrika man
ville holde sig fra. Som udgangspunkt er grænsebyerne mellem USA og Mexico, samt slumområderne i udkanten af storbyerne, steder man som turist skal holde sig fra eller overveje en ekstra gang.

Fordi landet også har en del problemer med at der bliver smuglet stoffer henover begge landegrænser, er der mange militærstationer langs vejene samt militær- og politimænd med store maskingevær i særligt de større byer.

Selvom det kan virke skræmmende, så er de der for at holde orden og vil gerne hjælpe hvis man har brug for det. Vi brugte dem meget til at spørge om vej, og de ville mere end gerne hjælpe!

Men så længe man har lidt sund fornuft og ikke bevæger sig ud i de åbenlyst forkerte områder, så er Mexico ganske fredeligt og sikkert at rejse rundt i.

 

Allianz Global Assistance - Copper Canyon i det nordlige Mexico

Copper Canyon i det nordlige Mexico

 

Verden er ikke et farligt sted

Det lyder måske lidt utopisk og hippie-agtigt, men ikke desto mindre er det sandt i de fleste tilfælde. Vi har rejst i "farlige" lande som Mexico, El Salvador og Colombia og det mest forfærdelige vi har
oplevet fra andre mennesker mod os, var da rengøringsdamen i Mexico stjal Mads' sko. Efter to års rejse i Asien, Oceanien og Nord/Sydamerika, taler det vist for sig selv.

Faktisk kan du ofte vende hele dit verdensbillede på hovedet. Fordi lande som Mexico og Colombia er kendt som farlige lande, virker de lokale endnu mere opsat på at vise fremmede, at deres land ikke er så slemt. Mexicanerne og colombianerne er uden tvivl nogle af de varmeste og mest gæstfrie mennesker vi har mødt.

Drop fordommene og tag din sunde fornuft med, så garanterer vi at du kan rejse i det meste af verden uden at risikere hverken liv eller lemmer!

 

Allianz Global Assistance - Den berømte Chichén Itzá ruin

Den berømte Chichén Itzá ruin

 

Hvorfor du bør rejse til Mexico

Selvom vi fortæller at det mange steder i landet er sikkert at rejse, kan det være svært at være helt overbevist endnu. Det bliver man som rejsende nok aldrig, før man selv har oplevet det, så vi vil helt
klart anbefale alle der har overvejet det, men ikke turde, til at rejse til Mexico og opleve det med egne øjne.

Men det er ikke kun sikkerheden der skal være grunden til at rejse til et land. Alt det landet har at byde på er en vigtig del og her må vi sige, at Mexico virkelig har meget!

Hvis der er noget bestemt mad vi stadig drømmer om, så er det de lækre og billige tacos i Mexico! Kombinationen af krydderier, lime og andre ingredienser er en smagsoplevelse for sig og noget din mund kun kommer til at løbe i vand af!

Derudover har Mexico nogle af de mest imponerende landskaber i verden. Der er alt lige fra bjergerige landskaber ved Copper Canyon, lækre strande ved Tulum og kæmpe vandfaldsområder til specielle naturfænomener som Hierve El Agua og de berømte mayaruiner som Chichén Itza.

Mere der også har gjort sig bemærket i landet er den gode infrastruktur. Det er nemt at komme fra a til b, vejene er ganske fine asfaltveje og busserne er behagelige! Hvis ikke du har så meget tid er der
også billige indenrigsfly.

Hvis ikke du havde fået øjnene op for Mexico inden du begyndte at læse det her indlæg, så håber vi at du har det nu!

 

 

Flere blog-indlæg

Road trip i elbil? Sådan planlægges det!

3 skjulte perler i Italien

Disse fire byer er bestemt et besøg værdPopulære forsikringer

_____________________________________

Hvordan kan vi hjælpe?

Millioner af mennesker sætter deres lid til os! Med 1 sagsbehandling hvert 2. sekund er Allianz Global Assistance førende i verden inden for rejseforsikring og -assistance. Med et bredt udvalg af dækning for enkeltpersoner, par og familier med dækningsmulighederne Backpacker, Vintersport, Enkeltrejse eller Årsrejseforsikring er du dækket 24/7 med vores globale netværk.

FØLG OS OVER HELE VERDEN

Allianz Global Assistance - Worldpay-logo

Allianz Global Assistance rejseforsikring er tegnet af AWP P&C S.A. - Dutch Branch, opererer som Allianz Global Assistance Europe med kontorer på Poeldijkstraat 4, 1059 VM Amsterdam, Nederlandene. Registreret ved de hollandske myndigheder for de finansielle markeder (AFM) nr. 12000535, selskabsnr. 33094603.

AWP P&C S.A. er autoriseret af Autorité de Contrôle Prudential i Frankrig og er reguleret af det danske Finanstilsyn i forbindelse med udførelsen af forretninger Danmark.